Oro i Ottawa efter Karlssons uttalande

avPer Bjurman

NEW YORK. Ottawa lyckades i natt bryta sin sju matcher långa förlustsvit.

Men många fans gick och ändå och la sig med oro i kroppen, för innan bataljen mot New York Islanders gjorde en frank Erik Karlsson klart hur han ser på sin kommande kontraktsförlängning.

– Det här är en business och jag tänker begära vad jag är värd, sa han och hela världen vet att Senators kan få mycket svårt att betala den 27-årige backstjärnans fulla marknadsvärde.

Foto: USA TODAY Network / Sipa USA

Det har gått extremt tungt för Ottawa Senators sedan de två segermatcherna mot Colorado i Globen i tionde och elfte november

Faktum är att de förlorat samtliga sju matcher de spelat och om de följt upp med ett åttonde nederlag mot New York Islanders i Brooklyn i natt hade det varit lätt att raljera om ett 0-8-syndrom efter Stockholmsbesöket.

De lyckades dock vinna en vild och målrik match med 6-5 – och blev därmed, kanske aningen överraskande, första lag att slå Islanders i Barclays Center under ordinarie matchtid den här säsongen.

Men som sagt, det bubblar ändå av oro i den kanadensiska huvudstaden, för när Erik Karlsson – utan poäng i natt – dagen innan mötte media i Brooklyn berättade han hur han ser på det nya kontrakt han ska skriva på efter nästa säsong och det står klart att han inte tänker rea bort sig själv för att vara snäll.

– Jag tänker begära vad jag är värd och det blir inte mindre, oavsett var jag spelar, hette det.

Kan begära 100 miljoner

Och den tvåfaldige Norris Trophy-vinnaren, enligt många NHL:s bäste back de senaste fem åren, är värd mycket. Han tjänar på sitt nuvarande kontrakt 7.5 miljoner dollar per säsong men som marknaden utvecklats den senaste tiden kommer han kan enligt många bedömare kunna begära uppemot tolv miljoner dollar – just nu motsvarande 100 miljoner kronor.

Det är summor som Senators, ett av ligans minst förmögna lag, kan få svårt att matcha.

– Jag trivs i Ottawa och har spenderat hela min NHL-karriär här. Jag skulle gärna stanna, men när det kommer till kritan handlar det om business och kan vi inte komma överens måste jag se mig omkring. Det kommer ägarna att göra och så måste även vi spelare tänka.

Tre poäng av Chabot

Kontraktsförhandlingar lär inledas till sommaren och har parternas svårt att hitta en lösning är risken stor att Senators trejdar sin kapten och största stjärna redan nästa säsong – för att inte riskera att han lämnar klubben som free agent sommaren därpå.

Lite tröst kunde Sens-fansen under natten måhända hämta i det faktum att nästa förväntade storstjärna, 20-årige rookien Thomas Chabot, stod för sin hittills mest lyckade insats mot Islanders.

Han gjorde sitt första mål och spelade fram till ytterligare två.


Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL