”Tack grabbar, tack...”

Publicerad:
Uppdaterad:

Här hyllar Skellefteå matchvinnaren – på sitt eget vis

Foto: Canalplus

Jyri Marttinen skickade in det matchvinnande 4–3-målet med minuten kvar mot Linköping.

Efteråt belönades han – av en ”lödderattack” mitt under segerintervjun.

– Tack grabbar, tack – sa den finske stjärnbacken i det lyckorusiga omklädningsrummet.

Skellefteå var på väg mot en ny blytung poängförlust, men Jyri Marttinens dragskott i slutminuten – och Andreas Hadelövs jätteräddning med sekunder kvar – skapade rena rema tv-pucksglädjen.

– Det här var de här pojkarna värda ska jag tala om för dig, säger tränaren Per-Erik Johnsson efter 4–3-segern.

Efter flera tunga förluster, med Mikael Renberg långtidsskadad och i ett ytterst utsatt tabelläge dansandes precis ovanför kvalseriestrecket var Per-Erik Johnsson väl medveten om betydelsen av bortamötet mot Linköping inför nedsläpp i Cloetta Center i kväll.

– Ja, det är klart att vi inte vill ligga där vi gör just nu. Men vi levde med det här i fjol också där varje match i princip är livsviktig. Det gäller för våra spelare att gilla det här, att tycka om att spela den typen av matcher och inte gräva ned och säg och uppleva pressen som jobbig, sa ”Perra” till sportbladet.se timmarna före nedsläpp.

60 effektiva minuter senare kunde han titta ut över isen och se sina spelare skrika ut segerglädje i rena rama tv-puckscenerna.

Anledningen?

Jyri Marttinen 4–3-mål efter 18.51 – och Andreas Hadelövs jätteräddning på Joakim Erikssons skott med sekunder kvar. Helt matchavgörande insatser som gav Skellefteå tre viktiga poäng i jakten på att få lite luft och arbetsro.

Per-Erik Johnsson var stolt över sitt lag som reste sig från både 1–2 och 2–3.

– Det är aldrig för sent att ge upp. Det betyder mycker för moralen, sa en hes, hes tränare och lämnade Canal Plus-intervjun med ett leende.

Värre gick det för matchvinnaren Jyri Marttinen som intervjuades strax efteråt – den finske backen, som ratades av Timrå tidigare under säsongen, hade precis ombetts att återge sitt segermål när han plötsligt fick en rejäl dos raklödder sprutat i ansiktet.

Marttinen kämpade för att fortsätta intervjun men hade svårt att prata.

– Tack grabbar, tack, försökte finländaren innan han till slut fick en handduk för att ta bort det värsta av löddret och äntligen kunde berätta om hyperviktiga 4–3.

– Jag fick pucken från Krekula och bara skickade iväg den. Efter att ha förlorat en del på slutet, särskilt som mot Södertälje, så känns det som att vi är på väg tillbaka på rätt spår.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN