209 miljoner ska locka Jagr till Ryssland

avDaniel Sjöberg

HOCKEY

NY Rangers väntar på svar

New York Rangers vill förlänga kontraktet med Jaromir Jagr, 36, men har inte fått svar.

Kanske beror det på att ryska Omsk erbjuder tjecken 35 miljoner dollar för ett treårskontrakt. Netto!

Foto: Getty Images
Blir Jaromir Jagr nästa spelare som testar hockeylyckan i Rssland?

Jaromir Jagr sitter på ett utgående kontrakt och kan lämna New York Rangers som så kallad free agent om han vill. Han har dock vid flera tillfällen sagt att han inte vill spela någon annanstans än i Rangers. Enligt New York Post har klubben trots det haft svårt att få tag på Jagr och dennes agent Pat Brisson.

– Jag pratade med Brisson i Ottawa innan draften och jag talade om att vi ville göra affärer. Men jag har inte hört tillbaka från dem, säger Rangers general manager Glen Sather till tidningen.

Jättekontrakt väntar i Ryssland

Enligt New York Post beror detta på att ryska Omsk jagar tjecken och att de har erbjudit honom ett jättekontrakt. 35 miljoner dollar, motsvarande drygt 209 miljoner kronor, för ett treårskontrakt. Det är dessutom netto vilket motsvarar runt 450 miljoner kronor i NHL. I Rangers kan man bara vänta.

– Han håller i trådarna. Jag kan inte göra mer just nu. Om han vill bli en free agent och se vilka möjligheter han har i NHL eller Europa, så är det upp till honom, säger Sather.

Vill utmana NHL

Den ryska ligan satsar hårt på att utmana NHL om storstjärnorna och pengar finns det gott om. Kanske kan de locka över nummer 68 från NHL.

– Han har sagt till mig att han inte vill spela i Europa, men just nu så vet jag ärligt talat inte vad han tänker, menar Sather.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL