Spelare slog till 11-åring

HOCKEY

Häcklades - då slog han publiken med klubban

Foto: STORBRÅK - SEN GICK SPELAREN TILL ATTACK 1. Ett stort slagsmål bryter ut i slutet av det allsvenska derbymötet mellan Almtuna och Team Uppsala. Fyra spelar får matchstraff och samtliga tvingas att lämna isen. 3. Almtunafansen hånar Uppsalas back Daniel Göransson när han åker av isen och är på väg in i omklädningsrummet. 3. Daniel Göransson ilsknar till, fattar klubban med ena handen och svingar den mot publiken. 4. En 11-årig kille från Almtunas ungdomslag träffas av Daniel Göranssons klubba. Klubban tar på killens knä och han börjar gråta. Senare tvingas Göransson be om ursäkt. Grafik: Paul Wallander.

På väg ut från hallen blev Team Uppsalas back Daniel Göransson, 19, så förbannad att han svingade klubban mot publiken.

En 11-åring träffades.

- Han fick riktigt ont och började gråta, säger Magnus Calland, ordförande i hemmalaget Almtuna.

Uppsaladerbyt i allsvenskan blev hetsigt. I slutminuterna startade ett jätteslagsmål sedan Uppsalas målvakt Olow Sundström tappat fattningen och kört över en Almtunaspelare.

Daniel Göransson var en av fyra spelare - två från varje lag - som fick matchstraff och på väg ut i omklädningsrummet häcklades han av Almtunafansen.

Göransson blev arg och slog klubban mot publiken och han träffade en 11-åring hårt i ena knät.

"Jag slog aldrig"

- Folk skrek negerunge och Gud vet allt. Jag slog inte. Jag tog bara klubban i ena handen och markerade mot alla fans som skrek. Jag förstod aldrig att den träffade någon, säger Daniel Göransson till Sportbladet.

En av Almtunas styrelsemedlemmar blev vittne till händelsen och för ordföranden Magnus Calland har han berättat händelseförloppet.

- Göransson var riktigt arg och reagerade med att slå klubban mot läktaren. En stackars 11-åring, en från vårt ungdomslag, träffades illa på knät. Givetvis fick han ont och han har fortfarande ont, säger Magnus Calland till Sportbladet.

"Ska skriva rapport"

Domaren Ulf Rådbjer, som dömde ut hela 126 utvisningsminuter i matchen, uppfattade aldrig situationen.

- Nej, men jag har fått den berättat för mig efteråt. Jag kommer att skriva en rapport till förbundet och sedan är det upp till det att bestämma om det blir ett förlängt straff eller inte, säger Ulf Rådbjer.

Bad om ursäkt

Efter matchen tog Magnus Calland med 11-åringen till Uppsalas omklädningsrum för att konfrontera Daniel Göransson med uppgifterna.

- Jag ville att han skulle få en ursäkt och samtidigt visa lillkillen vad det var för människa som betedde sig så illa, säger Calland.

Daniel Göransson bad om ursäkt.

- Jag gjorde det direkt, det var inte meningen att träffa någon. Jag blev bara irriterad på allt publiken vräkte ur sig, säger han ångerfullt till Sportbladet.

I natt talades ledare i de båda lagen vid och i dag kommer Almtuna att besluta om klubben på något sätt ska gå vidare.

- Det som hände är givetvis oacceptabelt, men vi ska sova på saken och i morgon tar vi upp frågan igen, säger Magnus Calland.

För backen Daniel Göransson var det första matchen i Team Uppsala.

Han är tillfälligt utlånad från Hammarby.

Patrik Thornéus

ARTIKELN HANDLAR OM