Kryss mellan Frölunda och Timrå

HOCKEY

Ishockey

Elitserien

FrölundaTimrå 2–2 (0–2, 2–0, 0–0, 0–0)

Första perioden: 0–1 (10.33) Robert Carlsson (Valeri Krykov, Aki-Petteri Berg), 0–2 (14.35) Per Hallin (Fredrik Sundin, Kent Manderville).

Andra perioden: 1–2 (3.48) Joel Lundqvist (Magnus Kahnberg), 2–2 (13.04) Magnus Kahnberg (Sami Salo, Antti-Jussi Niemi) spel fem mot fyra.

Skott: 30–31 (10–13, 10–7, 7–8, 3–3).

Utv, Frölunda: 5x2, 1x10. Timrå: 8x2, 1 matchstraff.

Domare: Thomas Andersson, Gävle.

Publik: 12044.

Analys: Förutom ett par bra inledningsminuter blev det en riktigt svag förstaperiod för Frölunda. Laget spelade vilset och tafatt. Det vanligtvis så snabba och precisa passningsspelet fungerade inte alls och närkamperna lyste med sin frånvaro.

Timråspelarna var mycket hetare i sitt agerande och det var helt rättvist att gästerna också tog en tvåmålsledning i den första perioden. Det syntes tydligt att Timrå inte tänkte göra ett sådant bottennapp som mot Linköping senast när man förlorade hemma med 2–8.

I den andra perioden fick Frölunda bättre ordning på sitt spel och kämpade sig tillbaka in i matchen. Det var främst den så kallade dragkedjan med Jari Tolsa, Joel Lundqvist och Magnus Kahnberg som hittade tillbaka till sitt vanligen så effektiva spel och såg till att Frölunda kvitterade i mittperioden.

Den tredje perioden blev jämn utan att något av lagen skapade några större målchanser. Timrå ändrade i kedjorna sedan Jonathan Hedström dragit på sig ett matchstraff efter att ha knuffat till en av linjedomarna.

Förlängningen slutade mållös och lagen delade rättvist på poängen. (TT)