Efter hån – spelning med Lundell inställd

1 av 2 | Foto: Sofia Nahringbauer / AFTONBLADET
HOCKEY

Tanken var att Joakim Lundell och Arrhult skulle uppträda i mötet mellan Linköping och Frölunda i kväll.

Men uppträdandet ställdes in.

Lundell är kritisk till LHC:s agerande.

– Att mörka näthat och elaka angrepp på unga artister på 16 respektive 18 år i musikgruppen Arrhult är för mig oacceptabelt, skriver han på Facebook.

Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Linköping HC bokade in Joakim Lundell och Arrhult till matchen mot Frölunda i ett försök att locka mer publik till Saab Arena. Men det blir inget uppträdande i kväll.

– Det är naturligtvis väldigt olyckligt, särskilt med respekt för hans egna fans som kanske valt att komma till just den här matchen för hans skull. Men vi tar givetvis avstånd till de negativa kommentarer som förekommit och har förståelse för att han och hans team inte vill ställa upp under de förutsättningarna. Vi är båda av uppfattningen att det aldrig acceptabelt med personangrepp eller näthat, säger klubbdirektören Anders Mäki till LHC:s hemsida.

Lundell är kritisk till LHC:s agerande

Joakim Lundell är kritisk till hur LHC har hanterat situationen. Han har skrivit om det på sin Facebook-sida.

LHC skriver att de i samråd med Lundell och Arrhult valde att ställa in arrangemanget. Joakim Lundell hävdar dock att klubben ville att de skulle uppträda i kväll.

”Dessa kommentarer riktade sig emot mig samt Arrhult och var skrivna av vuxna män. Kommentarerna togs inte bort av LHC när vi påtalade det. Framförallt upplevde vi de manliga företrädarna var ovilliga att åtgärda detta. Vi hörde av oss ett stort antal gånger för att få detta åtgärdat utan att något hände”, skriver Lundell och fortsätter:

”Vi valde därför ställa in vårt framträdande (trots att klubbledningen försökte få oss på andra tankar) då vi inte vill förknippas med en kultur där man försvarar sig med att “det bara blir värre om dom tar bort såna kommentarer och att deras supportar blir mer arga”. Att mörka näthat och elaka angrepp på unga artister på 16 respektive 18 år i musikgruppen Arrhult är för mig oacceptabelt då jag och alla jag omger mig med med arbetar aktivt mot näthat och orättvisor mot utsatta ungdomar i alla former”, skriver Lundell.