Mirakelvändning av Mora

avHenrik Lundgren

GÖTEBORG. 179 sekunder återstod. 1–3 på tavlan.

177 sekunder senare hade Mora gjort tre mål och vänt på matchen.

– Vad ska man säga? De kör över oss totalt, men tre poäng tar vi gärna, säger segerskytten Michael Haga, 26.

Mora såg i två perioder ut som något katten släpat in på isen. Men i den tredje perioden lyfte de spelet, och under tre magiska minuter så vände allt.
Med 2.59 kvar reducerade Emil Aronsson via ett snabbt skott upp i bortre krysset.
– Då kände vi att det fanns hopp, ett mål kvar. Då kan allt hända, säger Michael Haga.
Christian Engstrand i Mora-målet väntade länge och väl med att lämna isen, men med en minut kvar stack han och Mora fick spela sex mot fem. 14 sekunder senare låg pucken bakom Johan Mattsson igen, 3–3.

Packat och klart, 46 sekunder kvar till förlängningen. Men icke, sa Michael Haga.

– Det var kanske inte så att vi gick för ytterligare ett mål, men jag fick ett läge och då får man göra det bästa av det.

Slarvade i egen zon

Frölunda slarvade i egen zon och pucken studsade fram till norrmannen Haga. Sekunderna tickade snabbt neråt. Men med 2,5 sekund kvar drog han in pucken i målet.

Vad tänkte du?

– Jag visste att det var lite tid kvar, så jag ville bara få iväg ett skott så snabbt som möjligt. Som tur var gick den in.

Mattsson i Frölunda-målet hade förmodligen tappat lite självförtroende så dags också?

– Kanske. Men det är inte lätt att stå där i Frölundas mål, vad hade vi totalt, tio skott på mål under hela matchen? Sen har vi Engstrand i vårt mål som räddar oss. Utan honom hade vi aldrig kunnat vinna det här. Han räddar oss från många, många baklängesmål.

”Inte helt rättvist”

Men hur är det möjligt att vända så här?

– Ja, det var väl inte helt rättvist. De kör över oss i hela matchen, men på slutet lägger de sig lite bakåt och ska stänga matchen, och vi spelar till slutsignalen.

Frölunda borde ha varit varnade. Redan i premiären i fjol kom Mora tillbaka från ett underläge. Då kvitterade man med 11 sekunder kvar.
– Vi tänkte på det i dag. Vi visste att vi hade gjort det förut.

Ni verkar trivas i Scandinavium?
– Nja, vi spelar inte jättebra här, men vi tar poängen i alla fall. Vi vinner i dag, men nästa gång måste vi spela helt annorlunda. Vi måste spela mer och sätta lite press på dem också.

ARTIKELN HANDLAR OM

Frölunda

Mora IK