Slagsmål och straffslag när Luleå slog Djurgården

HOCKEY

Det blev en match helt i publikens smak när Luleå besegrade Djurgården med 5–2 i Coop Arena på tisdagskvällen.

Ett riktigt rallarslagsmål i tredje perioden öppnade matchen, och i slutet slog Luleås Ragnar Karlsson in en straff mellan benen på Teemu Lasssila.

traffen utdömdes efter att Lassila slängt iväg klubban för att stoppa en puck som Karlsson skickat iväg mot öppet mål.

Som lök på laxen för Stockholms förlorade stolthet meddelade Luleå under matchen att Vladimir Orzagh, SM-vinnare med Djurgården 2001, skrivit på för Luleå sex månader framåt.

– Jag känner till honom mycket väl, bland annat sedan min tid i NHL. Han kommer att bli till stor nytta för oss. Jag räknar med att han kommer att spela sin första match med oss tidigast om en vecka, sade Slavomir Lener, Luleås tränare efter matchen.

Intesiv dramatik

Efter segern över Djurgården är Luleå åter på banan efter tre förlustmatcher i rad.

Uppgörelsen i Coop Arena bjöd inte på någon högkvalitativ hockey, men väl på intensitet och dramatik.

Hemmalaget förde spelet större delen av matchen. Djurgården hade svårt att komma in på mål och skapade få riktigt vassa chanser.

Luleås Karl Fabricius gjorde första målet, i numerärt överläge, men Djurgården kvitterade innan första perioden var slut. Målskytt var Patric Hörnqvist som därmed gjorde sitt första elitseriemål.

I mittperioden ökade Luleå på till 2–1, genom Fredrik Hynning.

Slutperioden blev dramatisk. Ett par tvivelaktiga domslut skapade irritation på isen, och ett riktigt rallarslagsmål utbröt efter sju minuter.

Luleå darrade

Mest slogs Djurgårdens Alexander Ribbenstrand och Luleås Tomas Wallgren, som båda fick matchstraff. I det numerära överläge för Luleå som blev resultat av slagsmålet gjorde Mikael Renberg 3–1 för hemmalaget.

Djurgården satsade sedan allt framåt och fick Luleå att darra. Men ytterligare en utvisning ledde till ett Luleåmål till, 4–1.

Med fem minuter kvar att spela kunde Djurgårdens Adam Andersson utnyttja ett numerärt överläge genom att med ett högt slagskott reducera till 4–2.

Stockholmarna fortsatte kämpa och hade häng på ytterligare ett mål.

Men forceringen straffade sig. Blottorna bakåt blev för många, och Luleå fick sitt straffmål.

Per Vallgårda/TT

ARTIKELN HANDLAR OM