NHL

Steen klar för Toronto

HOCKEY

Åker över till Nordamerika redan i dag

Modo kan sluta hoppas.

Alexander Steen har bestämt sig för att flytta till Nordamerika.

Enligt uppgifter till Sportbladet har han redan fått ett informellt klartecken från Toronto.

- Kommer NHL i gång, vilket jag tror, talar mycket för en flytt, säger Alexander Steen.

Lämnar Ö-VIK Modo räknar inte med att få behålla Alexander Steen. Klubben har sedan tidigare stora luckor i truppen och gick dessutom med en miljonförlust förra säsongen.

Lämnar Ö-VIK Modo räknar inte med att få behålla Alexander Steen. Klubben har sedan tidigare stora luckor i truppen och gick dessutom med en miljonförlust förra säsongen.

Foto: STEFAN JERREVÅNG

Spelarfacket NHLPA och NHL-ledningen sitter just nu i förhandlingar i Toronto och det mesta tyder på att parterna inom kort är överens om ett nytt kollektivavtal.

Det innebär att säsongen 2005-06 kommer att börja som planerat i höst.

- Man får hoppas att det inte drar ut på tiden så länge till. Ovissheten är absolut jobbigast att leva med, säger Alexander Steen.

Fått klartecken

Han är draftad av Mats Sundins Toronto Maple Leafs och källor inom klubben berättar för Sportbladet att Alexander Steen redan fått ett informellt klartecken att flytta över i höst - om NHL-säsongen kommer i gång, vill säga.

- Nja, löfte och löfte (skratt). Jag kan inte säga så mycket mer än att man hör ju en del snack och så, säger Alexander Steen hemlighetsfullt.

Anledningen till att 21-åringen är så fåordig är att NHL-klubbarna är förbjudna att ta ta kontakt med spelare under pågående konflikt.

I alla fall officiellt.

Inofficiellt håller klubbarna redan på att planera för säsongen, eftersom alla räknar med att ligan ska starta igen till hösten.

Det är ingen tvekan om att Alexander Steen vill över - även om han skulle få börja sitt nya liv i farmarligan.

- AHL är givetvis också intressant, men som sagt, jag kan inte säga så mycket innan man vet hur det blir där borta. Vi får avvakta, säger han.

En vecka i Toronto

Redan i dag åker Alexander Steen över till Nordamerika. Han ska först till Winnipeg - där familjen Steen numera bor - och sedan blir det även en kortare visit i Toronto.

Hans blivande hemstad.

- Jag och tjejen ska åka till Toronto i en vecka och bara ta lugnt. Jag har varit där förr, men det är alltid bra att se sig om.

Räknar inte med Steen

Modo-ledningen har redan räknat bort Alexander Steen till nästa säsong.

- Jag har pratat en del med Modo och klubben vet var den har mig, säger han.

För Modo blir läget allt mer svårt. Klubben har fortfarande massor av luckor i truppen och det ekonomiska resultatet för säsongen visade miljonförluster - trots att NHL-proffsen såg till att fylla hallen i varje match.

Andra spelare på väg till NHL

Patrik Thornéus

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

/

NHL

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL