Buffalo vann målfest

HOCKEY

Bortabesegrade ”Alfies” Ottawa med 7-6

Rond 1 i conference-semifinalen i Stanley Cup mellan Ottawa och Buffalo blev en svängig historia med stundtals vidöppna försvar åt båda hållen.

Hela 13 mål blev det i matchen, som gästande Buffalo vann efter ett tidigt mål i förlängningen.

– Vi gjorde många bra saker men vi vet att vi måste spela bättre för att vinna, säger Ottawas lagkapten Daniel Alfredsson.

Foto: Reuters
Tung förlust Daniel Alfredsson svarade för två assist för sitt Ottawa, men det räckte inte. Buffalo vann den första conference-semifinalen lagen emellan.

Förhandsfavoriten Ottawa var på väg mot seger efter att Alfredsson passat fram Bryan Smolinki till 6-5 med dryga minuten kvar att spela. Men Buffalo gav aldrig upp. Tim Connolly kvitterade med elva sekunder kvar och endast 18 sekunder in i förlängningen avgjorde Chris Drury.

– Vi hade bestämt oss för att aldrig ge upp. Vi kom tillbaka flera gånger under matchen, precis som vi gjort under hela säsongen. Det måste man ge det här laget beröm för, sa Tim Connolly till AP.

”Kan inte spela sämre”

Drury och Connolly var två av matchhjältarna i Buffalo. En tredje var Derek Roy med sina fem poäng, två mål och tre assists, i matchen. Roy gjorde bland annat kvitteringsmålet till 5-5 med 1.37 kvar av tredje perioden. Svensken Henrik Tallinder gjorde även han på nytt en bra match och spelade fram till två av Buffalos mål.

Daniel Alfredsson noterades även han för två assists, men Alfredsson liksom hela Ottawa var förstås rejält besvikna efter förlusten.

- Vi tog ledningen, tappade den och tog ledningen igen. Vi vet att vi måste spela bättre än så här, sa Alfredsson till AP efter matchen.

Läs också:

Jim Jaber, Patrik Kipler

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL