”Tur att han är gift och har barn redan”

Anaheims superstjärna och kapten Ryan Getzlaf, 28, är av hårt virke.

Trots ett slagskott i ansiktet kommer lagkaptenen – märkbart ärrad – att skrinna ut på isen i den andra slutspelsmatchen mot Dallas i natt.

 – Det är tur att han är gift och har barn redan, säger lagkamraten Ben Lovejoy om om lagkaptenens trasiga ansikte.

Ryan Getzlaf efter pucken i ansiktet.
Ryan Getzlaf efter pucken i ansiktet.

Med 16 sekunder kvar av Anaheims 4-3-seger mot Dallas letade sig Tyler Seguins slagskott upp i trakterna av Ryan Getzlafs mun, när Stars forcerade för en kvittering. Ducks-stjärnan som lämnade isen blodig klarade sig undan frakturer men behövde ändå ett gäng med stygn.

När Anaheims tränare efteråt pressades om sin kaptens status kunde han inte ge så mycket detaljer.

– Nej, för jag ville inte titta på honom, sa Bruce Boudreau.

Varför klarnade för omvärlden när Chris Getzlaf, som till vardags spelar amerikansk fotboll för laget Saskatchewan Roughriders i kanadensiska fotbollsligan, publicerade ett foto på sin brors stygga ansikte med bildtexten: ”En av de tuffaste grabbarna jag känner”.

”Han är en krigare”

Anaheim-kaptenen tränade inte med laget på torsdagen, men ingen i laget blev nog särskilt förvånad när han tillkännagav att han inte hade några planer på att avstå det andra mötet i Honda Center natten mot lördag.

– Det är därför han är den han är, säger Boudreau.

– Det är därför som han har vunnit två guldmedaljer och Stanley Cup, och han är inte ens 30. Han har lärt från Scotty Niedermayer och Chris Pronger-typerna som var här före honom. Han är en krigare. Det kommer inte vara snyggt men han kommer spela.

Getzlaf var tvåa i NHL:s poängliga på 87 poäng, bakom suveräne Crosby. Så poäng kan han göra, frågan är om han hade haft lika lätt att plocka upp tjejer på stan med sitt nuvarande utseende, menar lagkamraten Ben Lovejoy.

– Det tur att han är gift och har några barn redan. Han kommer inte gå ut och försöka imponera på folk med sitt ansikte, säger backen enligt Toronto Sun.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN