Landeskog-show i Colorados seger

”För mig är det enkelt med de kedjekamraterna”

NEW YORK. Gabriel Landeskog och hans 18-årige radarpartner Nathan MacKinnon har tagit över Stanley Cup.

Den svenske lagkaptenen gjorde två mål när Colorado i natt tog andra raka mot Minnesota – och rookie-sensationen vid hans sida stod för fyra poäng.

– För mig var det enkelt. Han passade, jag hade bara att skjuta, säger Landeskog efter 4-2-segern.

Det brukar heta att Stanley Cup-slutspelet blir en chock för unga spelare som inte varit på den ystra dansen tidigare,

Men det var det tydligen ingen som berättade för Gabriel Landeskog, 21, och Nathan MacKinnnon, 18, innan Colorado klev in i playoff för första gången på fyra år.

De var magnifika redan i den inledande matchen mot Minnesota hemma i Pepsi Center i förrgår – och i nattens urladdning hade de ren show.

”Gabbe” gjorde två rasande granna mål – med det andra, efter en hisnande klapp-klapp-uppvisning med kedjekamraterna MacKinnon och Paul Stastny, som särskilt utropstecken – och den osannolike rookien stod för såväl ett konstmål som tre briljanta assist.

MacKinnon uppe i sju poäng

Det betyder att Landeskog delar ledningen i slutspelets målliga med Stastny – och att MacKinnon, sammanlagt uppe i sju otroliga poäng på två matcher, delar ledningen i poängligan med samme man.

– Det funkade bra för oss ikväll, men vi kan tacka våra medspelare. De såg till att vi inte behövde tillbringa så särskilt mycket tid i egen zon och då känns det som som man får bättre fart på benen, säger Landeskog till klubbens hemsida.

Han fortsätter:

– För mig är det enkelt med de kedjekamraterna. ”Nate” och ”Paulie” passar, jag har bara att skjuta.

Unge MacKinnon är nöjd han med.

– Vi har rätt fin kemi. Det kommer inte att gå lika bra varje kväll, det vet vi, men ikväll fungerade det bra. Framförallt hade vi väldigt kul, säger MacKinnon till NBC.

Roy: ”Outstanding”

Landeskog var lysande också på andra sätt, jobbade till exempel stenhårt i defensiven och tacklade luften ur Minnesota-spelare över hela banan.

Det är svårt att inte tänka på en annan svensk som brukade spela i Colorado...

– Han och hans kedjekamrater var outstanding. De åkte skridskor och höll fantastisk fart på pucken. Men jag måste säga, alla mina spelare var bra i den här matchen, säger coachen Patrick Roy.

Nu fortsätter serien i Excel Energy Center i St. Paul – en av ligans livligaste arenor.

– Ja, det blir en tuff utmaning. Vi måste komma ihåg att vi inte åstadkommit någonting ännu, det kommer krävas att vi spelar riktigt bra på bortaplan också, säger kapten Landeskog.

TV: KOLLA IN MACKINNONS OCH LANDESKOGS UPPVISNING PÅ VIASATSPORT.SE!

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN