Lindholm bakom skrällvändningen

HOCKEY

Ett mål och två assist av JVM-aktuelle svensken

Foto: Andrej Sekera (#4) och Elias Lindholm jublar i kapp.

NEW YORK. Snart kan nog Sverige glömma Elias Lindholm i JVM...

Han gjorde det avgörande målet – och stod dessutom för två assist – när hans Carolina Hurricanes i natt vände och tog en skrällseger mot San Jose.

– Fortsätter det likadant kanske det blir svårt, men får jag chansen vill jag väldigt gärna komma hem och spela, säger den 19-årige rookien till Sportbladet efter 5-3-segern.

Publiken i PNC Center i Raleigh fick vara med om säsongens hittills roligaste happening när San Jose Sharks i natt – och svenske rookien Elias Lindholm bidrog i högsta grad till glädjeyran.

Hajarna hade programenligt ledningen med 2-0 efter första perioden, men sedan kom Hurricanes igång, vände på tillställningen och vann till slut med 5-3.

Elias facit:

”Inget drömmål direkt”

Först två assist under vändningen. Sedan styrde han själv in matchavgörande 4-3 14 minuter in i tredje perioden.

– Det var väl inget drömmål direkt, jag bara satte till klubben och den gick in, men naturligtvis var det väldigt roligt att göra mål i ett sånt läge, säger den unge svensken när vi når honom efter slutsignalen.

– Jag fick spela i en kedja med Jordan Staal och Nathan Gerbe ikväll och vi skapade väldigt mycket‚ vi kunde ha gjort ännu fler mål, tycker jag.

Framgången är såklart väldigt rolig för Elias – men måhända mindre exalterande för svenske juniorlandslagscoachen Rikard Grönborg.

Vill gärna till JVM

Ju bättre ex-brynäsaren spelar, desto mindre lär chansen vara att Carolina vill släppa honom till JVM i Malmö över jul och nyår.

– Jag vet ingenting om det just nu, säger Elias själv.

– Fortätter det likadant framöver kanske det blir svårt, men får jag chansen vill jag personligen gärna komma hem och spela JVM.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL