Målkungen bakom Leksands seger

HOCKEY

Hersley fyra mål från Huokkos målrekord

Tre matcher – tre segrar. Leksand trivs mot HV 71. På lördagskvällen vann laget med 3–2 i Jönköping i SHL-hockeyn.

– Men det var ett helt annat HV den här gången, sade Leksands formstarka forward Jacob Blomqvist.

Det tog drygt sex minuter sedan hade Leksand, som dagen innan vann med 3–2 mot Modo, tagit ledningen mot HV 71.

Jacob Blomqvist fick läge från snäv vinkel och klappade in pucken bakom HV:s målvakt Gustaf Wesslau. Högerskytten Blomqvist är i fin form och målet var hans tredje på tre matcher.

”Jävligt roligt att spela nu”

– Vi har hittat bra kemi i vår kedja, och det är jävligt roligt att spela ishockey just nu, sade Jacob Blomqvist, som på senare tid, sedan han länkades ihop med Mikael Johansson och Johan Ryno i Leksands förstaformation, har producerat poäng i stadig takt.

Efter några matcher med Brynäs under junioråldern och en säsong i Modo verkar det nu som om Jacob Blomqvist, som är inne på sin tredje säsong i Leksand, har fått sitt genombrott på SHL-nivå.

– Absolut är det så. Jag har stått på tillväxt i Leksand och känner att jag blir bättre och bättre för varje år. Jag har fått rätt möjligheter för att utvecklas här, sade Blomqvist.

Efter Blomqvists 1–0-mål studsade HV tillbaka och kvitterade genom Erik Christensen. Men efter det målet var det roliga slut för HV 71. Leksand gjorde 2–1 genom målkungen Patrik Hersley och 3–1 kom från JVM-spelaren Jacob de la Rose klubba. De la Rose mål, som kom i den andra perioden, skulle visa sig bli matchavgörande. HV-kaptenen David Petrasek reducerade med sitt första mål för säsongen, men Jönköpingslaget kammade alltså noll mot Leksand – igen.

Taggar extra

Jacob Blomqvist analyserar varför hans lag nu har tagit nio poäng av nio möjliga mot HV 71 den här säsongen.

– När man kommer hit till Jönköping taggar man till lite extra. HV är ett bra lag och tufft att möta, de är ett lag som borde ligga i toppen av tabellen. Därför krigar vi extra hårt när vi kommer hit. Men det var ett helt annat HV vi mötte i dag än i de tidigare matcherna, de var bättre den här gången, sade Jacob Blomqvist, som också passade på att hylla de många Leksandsupportrarna som var på plats i Jönköping den här lördagen.

– Helt otroligt vilket stöd vi hade. Det "ploppade" upp massa nissar med Leksandtröjor överallt. Helt fantastiskt.

ARTIKELN HANDLAR OM