Sänker motståndaren till isen med ett slag

HOCKEY

Vann slagsmålet med en klockren höger – inför ögonen på sin pappa i motståndarbåset

1 av 3 | Foto: FOTO: AFP, AP

Två minuter in i första perioden tvingades New Jersey Devils Ryan Carter, 30, lämna matchen med blod rinnande från ansiktet.

Då hade precis Buffalos Marcus Foligno, 22, sänkt honom till isen med en brutal högernäve på hakan.

– Jag tror han mår ok, säger Devils-coachen Pete DeBoer om sin knockade spelare.

Det var tidigt i matchen som Devils Ryan Carter satte upp en armbåge i ansiktet på Sabres Marcus Foligno (son till New Jerseys assisterande tränare Mike Foligno) – och så gör man inte ostraffat i världens bästa liga.

Men frågan är om Carter hade väntat sig ett så abrupt slut på handgemänget.

Det tog inte många sekunder innan Foligno – på andra försöket närmare bestämt – fick in en stenhård höger.

Höll kvar i tröjan efter knocken

Carter störtade mot isen men hans överman i fajten visade barmhärtighet och slutade veva i samma stund som han såg att 30-åringen var illa däran. Foligno såg till och med ut att hålla sin motståndare extra hårt i tröjan för att undvika att Devils-forwardens huvud skulle fara ner ohindrat mot isen.

En ymnigt blödande Carter fick några omtänksamma klappar på axeln innan han kunde hjälpas upp av domarna. Men matchen var över för hans del.

Från NHL-klubben har det ännu inte kommit några bekräftelser om en befarad hjärnskakning.

– Jag tror att han mår ok, säger Devils-coachen enligt NJ.com.

Enroths passning till coachen

Matchen var mållös efter 60 minuter – mycket tack var en storspelandes Jhonas Enroth i Buffalo-målet. OS-kandidaten Enroth, som petats till förmån för Ryan Miller den senaste tiden, stoppade 23 skott och utsågs till matchens tredje stjärna.

– Om du frågar mig så tycker jag inte att det var rättvist. Det var två-tre mål på styrningar den matchen och efter det fick jag inte spela på två veckor, säger svensken till Buffalo News.

– Alla har dåliga kvällar. Jag har aldrig ifrågasatt hans kapacitet, det är bara det att alla behöver prestera bättre. Men i kväll gjorde han verkligen en stark insats så det var härligt att se, säger Buffalos tillfälliga tränare Ted Nolan.

Men på Steve Berniers handledsskott med 31 sekunder kvar av övertiden hann inte Enroth få upp plockhandsken till sitt vänstra kryss och Devils vann.

SE FOLIGNOS KNOCK HÄR (OBS! Extern länk)

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL