Blomdahl stannar: ”Jag vill vara med”

Kaptenen förlänger inom kort

Patric Blomdahl.
Patric Blomdahl.

Förste AIK:are att förlänga: Patric Blomdahl, 30.

Kaptenen skriver med största sannolikhet på inom kort.

– Jag vill vara med på nystarten, säger han.

AIK åkte ur SHL och hade det tungt även ekonomiskt. Läget var så illa att klubben hade gått i konkurs om inte vd:n Thomas Johansson gått in med tio miljoner kronor och räddat AIK.

Den trupp som ska försvara Gnagets färger i allsvenskan består än så länge enbart av Michael Lindqvist. Men snart väntas en viktig kugge signera nytt kontrakt. Lagkaptenen Patric Blomdahl blir kvar.

– Det skulle kännas jättebra att stanna. Sedan är det bara hoppas att vi kan få fler gamla gnagare som hoppar på tåget och vill vara med, säger Blomdahl.

Vill ta upp AIK i SHL

Blomdahl spelade i AIK under juniortiden och återvände till klubben för fyra år sedan. Nu har han tagit del av ett nytt avtalsförslag.

– Inget är helt klart än, men vi för en dialog. Jag vill vara med på nystarten. Det som lockar är att kunna vända på det här och gå upp igen. Det vore fantastiskt att vara med om, säger han.

Har du haft bud från andra klubbar?

– Det har varit några intressenter men inget vi gått vidare med.

På ett informationsmöte i lördags la klubben korten på bordet och berättade om krisen. Blomdahl har följt med i turerna.

– Klart man har förstått att det varit tufft i många år och stundtals nära konkurs. Men det var bra att det kunde lösa sig. Nu börjar vi på nytt med ett fräscht skrivbord. Förhoppningsvis kan vi jobba ekonomiskt från och med nu.

Halverar lönen

Är det realistiskt att AIK slåss om SHL nästa år?

– Ja, det tycker jag. Vi har satt en mindre budget än många andra klubbar men förhoppningsvis växer den till sig om vi kan få fler sponsorer. Vi har säkert en starkare budget i sommar.

Men lagkaptenen förbereder sig på en rejäl lönesänkning i det nya kontraktet.

– Ja, jo, det får alla ställa in sig på. Jag tror man kan se fram emot nästan en halvering. Men det är inte så att vi tjänar dåligt.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN