”Den tyngsta perioden sen jag kom till New York”

HOCKEY

Trots krismötet – ny förlust för ”Henkes” Rangers

Foto: Rich Clune sätter 2–0 bakom Lundqvist.

NEW YORK. Krismötet hjälpte inte.

New York Rangers åkte på en ny tung förlust hemma mot Nashville i natt.

– Det här den tyngsta perioden under mina år i New York, men även om det inte är lätt just nu måste man försöka fortsätta vara positiv, säger Henrik Lundqvist till Sportbladet efter 4-1-förlusten.

Efter den tandlösa insatsen mot Washington i söndag stängde ju spelarna i New York Rangers in sig i omklädningsrummet och lovade varandra allmän skärpning.

Men förgäves.

De visade kanske mer glöd och vilja i natt, men var lika uddlösa och oförmögna att skapa chanser och fick till slut stryk med 4-1 mot ett Nashville som definitivt inte hört till NHL:s topplag den här säsongen.

– Jag tycker vi spelade bättre än mot Washington, vi gjorde det vi skulle defensivt och begick inte alls lika många misstag, men vi skapar ju ingenting och då blir det svårt, säger backen Anton Strålman när vi träffar honom i omklädningsrummet.

”Tyngsta perioden under alla år”

Värst är kanske att Rangers befinner sig mitt uppe i den långa hemmasvit som skulle staga upp säsongen åt klubben – men istället har det blivit tvärtom och efter tre raka plumpar hemma i Madison Square Garden är laget plötsligt utanför slutspelsbilden.

– Det här är den tyngsta perioden under alla år jag spelat här borta, för laget som helhet såväl som för mig personligen, säger Henrik Lundqvist när vi får en kort pratstund med honom efter presskonferensen med nordamerikansk media.

”Inte varit tilllräckligt bra”

Mot Nashville hade den svenske målvaktsstjärnan inte mycket till chans på något av de tre mål han tvingades släppa in – det fjärde satte gästerna i tom kasse – men han är ändå självkritisk.

– Alla här inne måste vara bättre på ett individuellt plan och det gäller även mig. Jag har inte varit tillräckligt bra, säger han.

– Det känns som sagt väldigt tungt, men även om det inte är lätt måste vi på något sätt försöka tänka positivt. Det är väldigt många matcher kvar att spela och vi kan vända på det här.

Fel manskap?

Coachen Alain Vigneault verkar dock tvivla på att det går att göra ett konkurrenskraftigt lag av årets upplaga av New York Rangers.

– Jag är inte säker på att vi har det manskap som krävs för att spela den mer offensivt orienterade hockey jag föredrar, säger han dystert.

Nashville, å sin sida, fick se en tung förlustsvit brytas i New York.

– Det har varit tungt ett tag, så den här segern var extremt viktig och skön, säger Patric Hörnqvist.

Han stod själv för en assist och hörde till de mest energiska spelarna på isen.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL