Kan snuvas på superstjärnorna

HOCKEY

Förbundskaptenen: Hoppas att de lyssnar på våra argument

Foto: Elias Lindholm, Hampus Lindholm och Filip Forsberg.

Om mindre än en månad startar JVM.

Då vill Juniorkronorna upprepa Tre Kronors bedrift:

Att bli världsmästare på hemmaplan.

Men Rikard Grönborgs landslag kan snuvas på sina tre superstjärnor.

– Jag har inte fått några besked, men jag kommer att vänta in i det absolut sista, säger förbundskaptenen om NHL-spelarna Elias Lindholm, Hampus Lindholm och Filip Forsberg.

På annandagen ställs Juniorkronorna mot Schweiz i JVM-öppningsmatchen i Malmö Arena.

Om drygt två veckor samlas laget och redan på torsdag tas truppen ut.

Då kommer tre spelare inte att finnas med.

Tre av världens bästa juniorer.

Forfarande har förbundskaptenen Rikard Grönberg inte fått några besked om respektive NHL-klubb släpper i väg Elias Lindholm, Filip Forsberg och Hampus Lindholm till den prestigefyllda turneringen vid årskiftet.

”Suger på karamellen”

– Vi har en dialog med NHL-klubbarna just nu. Vi jobbar hårt för att få loss dem, men fortfarande har vi inte fått ett ja. Å andra sidan inget nej heller, säger Grönborg.

– Men jag hoppas verkligen att NHL-klubbarna inser att det är en investering att släppa spelarna. Det är ju bra för spelarnas utveckling att få spela JVM och NHL-klubbarna borde se möjligheten.

Har du fått några indikationer?

– Nej, det är en pågående process. Vi driver på frågan, NHL-klubbarna har lyssnat på våra argument och de suger fortfarande på den berömda karamellen.

Hur länge kan du vänta på beskedet?

– Jag kan vänta hela vägen in i det absolut sista. Vi varken står eller faller med de spelarna, men de är världsklasspelare på den här nivån som skulle ge vårt lag en ny dimension. Men det finns ett avtal, spelar de i AHL så måste NHL-klubbarna släppa dem. Så har det sagts till mig i alla fall, säger Grönborg.

Spelar i sina NHL-lag

Men tyvärr, just nu, för Grönborg och JVM-laget är alla tre uppe i NHL. Forsberg är visserligen skadad men Elias Lindholm har spelat de fem senaste matcherna med Carolina Hurricanes och Hampus Lindholm har spelat 25 av 29 matcher i Anaheim Ducks den här säsongen.

Grönborg kom på söndagen dessutom hem efter en resa till Nordamerika, men där han han främst träffat de JVM-aktuella spelarna i juniorligorna.

– Det är ett pussel som ska läggas och det är nyttigt att börja bygga en relation med spelarna, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM