Modo-stjärnan dementerar påstådd fylleskandal i KHL

avSara Bratell

HOCKEY

Finländaren: "Det är mycket skitsnack"

Finländaren Anssi Salmela sparkades från KHL-laget Donbass Donetsk i början av september.

Det påstås att det var på grund av en fylleskandal, men det viftas nu undan av Modos nye back.

– Det är mycket skitsnack som går runt, säger han.

Modos nyförvärv Anssi Salmela stod utan arbetsgivare för knappt tre veckor sedan, sedan han fått sparken från KHL-klubben Donbass Donetsk med omedelbar verkan.

Enligt den finska kvällstidningen Ilta-Sanomat bröt de kontraktet med Salmela efter att han hade haft en ordentligt blöt kväll ute på stan. Något Salmela nu dementerar.

”Det är inte sant”

– Jag har faktiskt inte en aning om varför det blev som det blev. Det är mycket skitsnack som går runt i tidningarna, men det är inte sant. Ingenting hände. De ville bryta mitt kontrakt och jag har ingen aning om varför, säger Salmela till Allehanda.se.

Allehanda: Du var inte full, som det sägs?

– Nej, det stämmer inte. Jag vet inte var det kom från. De sa bara att de ville bryta kontraktet – inte varför. Coacherna sa ingenting. Jag antar att de inte behövde mig

"Sånt händer hela tiden"

I stället styrde Anssi Salmela kosan västerut och har nu skrivit på ett tre veckor långt kontrakt med Modo. Landslagsbacken ska ersätta Joonas Lehtivuori som är långtidsskadad.

– Nu ska jag försöka komma i matchform och göra bra matcher. Vi får se hur det går och hur vi gör efteråt, men att stanna skulle absolut vara ett alternativ, säger Salmela, som debuterade för Modo mot Färjestad.

ARTIKELN HANDLAR OM