”Om de ber mig ”tanka” skulle jag lägga av”

avPer Bjurman

NEWARK. De lyckades nolla New Jersey på bortaplan i natt – men Detroit Red Wings har fortfarande åtta tunga poäng upp till slutspelet.

Det innebär dock inte att de tänker lägga sig och hoppas på så stor chans som möjligt att nypa Rasmus Dahlin i sommarens draft.

– Nej, vi ger givetvis inte upp. Om någon beordrade mig att ”tanka” tror jag att jag skulle lägga av, säger Henrik Zetterberg till Sportbladet efter 3-0-segern i The Rock.

Det har till och från gått påfallande tungt för rödvingarna från Motown under hösten och vintern och när serien nu snart gör halt för All Star-uppehållet är avståndet upp till strecket så långt att praktiskt taget ett mirakel måste till för att de ska kunna ta sig till playoff.

Därför tycker många fans och även vissa i media att det klokaste vore att ”tanka” och komma så långt ner i tabellen som möjligt för bäst chanser att kunna drafta omsusade Rasmus Dahlin – en spelare med potential att vända utvecklingen för en klubb helt på egen hand.

Men det är alltså inte aktuellt.

”Då skulle jag lägga av”

– Nej, säger Henrik Zetterberg med ett snett leende när vi träffar honom i Newark efter 3-0-segern mot Devils, vi har inga planer på att ge upp.

Foto: ELSA / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

– Dels finns det ju inga garantier om att man får välja först i draften i alla fall och dels...nä, det går ju bara inte. Om någon beordrade mig att tanka tror jag att jag skulle lägga av, he he.

Istället ligger fokus på att försöka låta bli att se för långt framåt.

– Vi är medvetna om hur vi ligger till och vet att vi måste vinna väldigt många matcher för att ha en chans, fortsätter ”Zäta”.

Detroits framtid

– Men man kan bara vinna en i taget så vi tänker inte längre än till nästa uppgift. Om vi kan hitta lite kontinuitet och fortsätta spela som ikväll, och inte svävar iväg, kan det bli bra.

Ja, gästerna stod för en riktigt gedigen bortamatch i The Rock och vann alltså med klara 3-0.

– Mm, framförallt var ju Petr Mrazek otrolig för oss i kassen igen, men jag tycker även resten av laget spelade klokt och bra, säger kaptenen från Njurunda.

– Även om vi saknar en del skadade pjäser har vi utvecklat bra kemi i alla kedjor. Sedan är det kul att se en ung back som Joe Hicketts komma upp och spela så så bra i sin NHL-debut.

Ja, där – i ett 21-årigt löfte som begränsad längd till trots är extremt fysisk och samtidigt kan åka skridskor och har spelsinne – fick världens ändå se lite av Detroit Red Wings framtid i natt.

Han och Rasmus Dahlin ihop...det skulle bli något för historieböckerna.


Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM