Lindelöfs hyllning till VIK: ”Alla är hur bra som helst”

Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
HOCKEY

Västerås IK har fått en kanonstart på kvalet till hockeyallsvenskan med två raka segrar.

Nu hyllar Alexander Lindelöf lagets inledning i jakten på uppflyttning.

– Det spelar ingen roll vilka som är med och spelar. Alla är hur bra som helst, säger Lindelöf till VLT.

Västerås IK åkte förra säsongen ur Hockeyallsvenskan efter många säsonger i Sveriges näst högsta serie. Men sejouren i Hockeyallsvenskan ser ut att kunna bli kortvarig. För Västerås har inlett kvalet på bästa möjliga sätt, trots att laget saknar flera viktiga kuggar på grund av sjukdomar och skador. Det får VIK-backen Alexander Lindelöf att hylla sitt lag inför mötet med Huddinge.

– Det visar bara på vilket lag vi är. Vi har haft lite sjukdomar och skador. Men jag har sagt det tidigare, det spelar ingen roll vilka som är med och spelar. Alla är hur bra som helst. Fortsätter vi bara som vi gör, spelar vi som vi gör, kommer det nog bli riktigt bra, säger Lindelöf till VLT.

Jagar tredje segern

Bortasegern mot Piteå följdes upp med ytterligare en seger mot Borlänge. Med två raka segrar har Västerås skaffat sig ett fint utgångsläge inför fortsättningen. 21-årige Alexander Lindelöf är en av de spelare som klivit fram när flera andra viktiga spelare saknats.

– Det är alltid kul att kunna bidra med sitt spel och det man ska göra. Jag är nöjd med min match, men nu är det en ny match mot Huddinge. Det är bara att se fram emot den och göra en ännu bättre match.

Alexander, som är yngre bror till Victor Nilsson Lindelöf, tror att nyckeln till lagets framfart finns i omklädningsrummet.

– Vi är positiva och bara glada, det är avslappnad stämning i omklädningsrummet. Det är underbart att vara en del av det här laget.