Björn Hellkvist ny tränare i Modo

avAdam Borg

Publicerad:
Uppdaterad:

Björn Hellkvist lämnade IK Oskarshamn och ryktades vara på väg till både Mora och Brynäs.

Nu har succétränaren istället skrivit på för seriekonkurrenten Modo.

– Det kittlade direkt när frågan kom från Modo Hockey, säger Hellkvist till Modos hemsida.

Björn Hellkvist tog över IK Oskarshamn inför säsongen och gjorde succé direkt. Laget var bara en match från att spela play-off mot Mora men förlorade i sista mötet med Leksand. Efter förlusten kom beskedet att Björn Hellkvist lämnar uppdraget i Oskarshamn.

– Det har varit ett tufft beslut att ta, utan tvekan. Vi har en fantastisk säsong bakom oss, men var sak har sin tid och för mig var det läge att gå vidare med nya utmaningar. Jag är evigt tacksam till alla i och runt föreningen, supportrarna och såklart killarna i laget, för det här säsongen, sa Hellkvist efter beslutet.

Jagades av Mora och Brynäs

Hellkvist har efter succésäsongen ryktats vara på väg till SHL. Både Mora och Brynäs har varit intresserade av Hellkvists tjänster.

– Jättekul att SHL hör av sig. Men förutsättningarna ska vara de rätta om jag ska välja att byta klubb, sa Hellkvist till Sportbladet om ryktena.

Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

”Det kittlade direkt”

Men nu står det alltså klart att Hellkvist blir kvar i Hockeyallsvenskan och har skrivit på för Oskarshamns konkurrenter Modo.

– Det kittlade direkt när frågan kom från MODO Hockey, det stod mellan jobb i SHL och i HockeyAllsvenskan för min del. Rekryteringsprocessen från MODO har verkligen varit seriöst och noggrann där jag fått all information jag velat ha samtidigt som det tidigt stod klart för mig att det är genuina människor som jobbar i klubben, säger Hellkvist till Modos hemsida.

Ska ta tillbaka Modo till SHL

Björn Hellkvist är en meriterad tränare som varit flera säsonger i SHL men också varit med och fört upp både Rögle och Malmö Redhawks till SHL.

– Resan i Malmö började om från noll där vi tillsammans jobbade väldigt hårt mot ett tydligt mål. Utmaningen här är liknande med att ta tillbaka MODO till SHL. Vi får inte vara rädda att tydligt prata om vad vi ska göra för att nå målet och tillsammans bygga en bild som alla tror på, säger Hellkvist.

Hellkvist har skrivit på ett kontrakt med Modo som sträcker sig över två säsonger med option på ytterligare ett år.

– Jag ser fram emot att komma till Örnsköldsvik och bli en del av MODO Hockey.

Hockey Mania med Sportbladet hela våren

– slutspel, kval, nyheter, silly

Här hittar du guiderna till:

SHL-slutspelet herrar SDHL-slutspelet Kvalet till SHL Kvalet till Hockeyallsvenskan

Här läser du alla artiklar om:

Ishockey SHL-lagen Lagen i Hockeyallsvenskan Lagen i SDHL

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM