”Leksand inte ett lag för elitserien”

HOCKEY

Salo sänker lagets förväntningar: ”Allt måste bli bättre”

Tommy Salo tar officiellt över som sportchef i Leksand vid nyår.

Redan nu sänker han fansens förhoppningar om en comeback i elitserien.

– Allting måste bli mycket bättre för att Leksand, till att börja med, ska vara med bland topp tre, säger Salo inför kvällens bortamatch mot jumbon Troja/Ljungby.

Foto: Tomas Kollar är en av stjärnorna som måste kliva fram i det nya unga och hemvävda Leksand.

Leksand har dragit åt svångremmen rejält. Klubben gick in i den här säsongen med ett underskott på tio miljoner kronor och har tagit ett kortfristigt lån på tre miljoner kronor. Det syns på isen, där klubben gjort sig av med dyra utländska stjärnor och i stället satsat hemvävt.

”Finns inga pengar”

Tommy Salo – som redan smygstartat jobbet som sportchef – kommer med andra ord inte till dukat bord när han tillträder den 1 januari.

– Det finns inga pengar att värva för, säger han.

På isen blandar Leksand bra insatser med dåliga och ligger trea. Tre raka segrar nyligen följdes av två förluster, mot Växjö i lördags och Tingsryd i måndags. Laget har haft svårt mot övriga topplag.

– Det har sett sådär ut, inte så stabilt. Målvaktsspelet har varit stabilt, men försvarsspelet har inte varit det bästa. Vi har sex juniorer som har kommit in i laget, men då måste våra bästa spelare visa att de är bäst. De ska dra de yngre killarna framåt, säger Tommy Salo.

Målet: Kvalserien

Så vad har ni för mål?

– Det är svårt att sätta realistiska mål, men vi ligger trea nu, så målet borde väl vara kvalserien.

Elitserien?

– Som spelet ser ut just nu är inte Leksand ett elitserielag, absolut inte. Klubben har sagt att man ska vara ett elitserielag inom ett till fem år framåt. Tar vi oss väl till kvalserien kan precis allt hända. Med en målvakt som spikar igen kan Leksand gå upp redan den här säsongen, men som spelet ser ut just nu är vi långt ifrån.

ARTIKELN HANDLAR OM