”Jag kommer höra av mig till Forsberg”

HOCKEY

Näslund hoppas övertala kompisen att spela igen

Markus Näslunds första drag som general manager för Modo blir att försöka övertala kompisen Peter Forsberg att göra comeback.

– Jag kommer att kontakta honom, säger han.

Foto: Markus Näslund har ett tufft jobb framför sig. Nu handlar det om att få Modo på rätt köl igen efter att klubben underpresterat så här långt den här säsongen.

Modo har befunnit sig i fritt fall sedan SM-guldet 2007 och riskerar att missa slutspel för tredje året i rad efter en fiaskostart på säsongen.

Nu ska Markus Näslund – som har blivit utsedd till general manager och tagit över ansvaret för den sportsliga verksamheten – försöka rädda krisklubben.

– Det här känns som en otroligt inspirerande uppgift och jag ser fram emot att sätta igång, säger han.

Målet: Slutspel

Det är dock inte aktuellt med några omedelbara förändringar.

– Det har varit en tuff säsong så här långt men jag är glad att vi har de tränare vi har och jag tycker spelarna har gett allt i varje match. Tyvärr har skador ställt till det på slutet, säger Markus Näslund och tillägger:

– Men det är halva säsongen kvar och vårt mål är fortfarande slutspel.

Han gör däremot ingen hemlighet av att han kommer försöka övertala Peter Forsberg att dra på sig Modo-tröjan en sista gång.

”Fört en dialog”

– Jag vet att klubben har fört en dialog med honom under en längre tid och jag kommer också kontakta honom, säger han och fortsätter:

– Det hade varit kul om han kände sig tillräckligt hel för att kunna spela.

Och trots att klubben på kort tid har gjort klart med två tunga nyförvärv, Lubos Bartecko och Ladislav Nagy, så utesluter han inte fler värvningar.

– Vi kommer inte att plocka in spelare bara för sakens skull, utan det gäller att hitta någon som verkligen kan tillföra något, men det är inte omöjligt att vi kommer värva en back till, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM