Challe: Vi blev fullständigt sönderåkta

HOCKEY

Djurgårdens nya succétaktik knäckte Modo.

– Det var hemskt att se, säger Modo-tränaren Challe Berglund.

Förra säsongens sensationslag Djurgården fick – trots tunga värvningar som Daniel Widing, Nils Ekman och Josef Boumedienne – en jobbig start på säsongen och låg risigt till i tabellen.

Då beslutade sig tränartrion Hardy Nilsson, Tomas Montén och Mikael Johansson för att byta taktik.

”Ser bättre ut”

I stället för att ta burskydd och invänta forwardsen innan man startar anfallen som man gjorde tidigare så söker man nu hela tiden snabba spelvändningar.

– Vi jobbar dagligen med det här och det känns som att det kommer mer och mer för spelet har sett bättre och bättre ut den senaste tiden, säger Marcus Krüger och fortsätter:

– Nu för tiden görs de flesta målen efter snabba spelvändningar och samtidigt är det bra att vi kan variera spelet lite mer för det är många lag som har försökt att kopiera vårt spel från SM-finalen förra säsongen.

”Har fungerat bra”

Den nya taktiken har blivit ett lyft för Djurgården som tog poäng för sjunde matchen i rad mot Modo och fortsätter att klättra i tabellen.

– Det har fungerat väldigt bra, säger assisterande tränaren Tomas Montén och tillägger:

– Vi hade problem med Modos höga forechecking förra gången vi var här uppe men nu när vi vände spelet lite snabbare fick de problem eftersom de blev så utspridda.

Modo-tränaren Challe Berglund:

– Vi blev fullständigt sönderåkta. Det kunde lika gärna ha stått 0–4 som 0–2 efter den första kvarten för vi stod bara och tittade på medan de flög fram Det var verkligen hemskt att se.

ARTIKELN HANDLAR OM