Till Frölunda – för reapris

HOCKEY

”Vi har inte haft jättestora summor pengar att spendera”

Mellandagarna har inte kommit än.

Men Frölunda har redan fått börja mellandagshandla.

I går skrev de kontrakt med Jesper Mattsson – till ett riktigt reapris.

– Vi har inte haft jättestora summor pengar att spendera, säger klubbdirektören Mats Ahdrian.

När Borås meddelade att de inte ville att Linus Fagemo skulle fortsätta att lånas ut och in mellan Borås och Frölunda som han gjort tidigare under säsongen, började Frölunda scanna av marknaden för att se vad som fanns tillgängligt. Ungefär samtidigt dök Jesper Mattsons namn upp då denne sparkades från Malmö.

Intensiva förhandlingar mellan Frölunda och Mattssons agent tog då vid. På julaftonsförmiddagen fick Mats Ahdrian reda på att affären skulle gå i lås – till ett riktigt reapris.

Enligt uppgifter till Sportbladet får Mattsson runt 65 000 kronor i månaden, vilket kan jämföras med ungefär 200 000 kronor som han ska ha tjänat i Malmö.

– Jag har inga kommentarer på summan, säger Ahdrian.

– Vi hade en summa pengar att värva för, och det var inga jättestora summor. Men nu har ju Mattsson inte spelat så mycket, så det finns väl en viss osäkerhet kring honom, vilket kanske påverkar. Men vi är nöjda med affären och är glada att Jesper är här.

Mattsson själv:

– Jag ville bara spela hockey igen och är glad att Frölunda ville ha mig.

För Mattsson har det varit en omtumlande vecka sedan han fick sparken från Malmö för en dryg vecka sedan.

– Jag kan inte säga att det har varit en rolig vecka, varken för mig själv, frun eller barnen, säger han, och berättar om en ovanligt jobbig julafton.

– Det blev lite så att huvudet var på ett ställe sedan var det på nästa ställe. Det är mycket som far genom skallen, så det blev inte riktigt den avslappnade julen. Men nu blev det som det blev.

För Mattsson väntar nu debut i Frölundatröjan när laget i kväll möter Mattssons forna lagkamrater i Färjestad i en utematch i Färjestad.

– Det blir konstigt men kul, säger Mattsson, som omedelbart efter att övergången offentliggjordes i går fick motta psykningar från FBK-håll.

– Det har blivit en del sms.

Vad skriver de?

– Vi ses i sarghörnen...

Vad svarar du då?

– Det gör vi nog. Hehe...

ARTIKELN HANDLAR OM