Ny huvudansvarig – men inget trendbrott för Mora

Av: Jonas Gustavsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Femte raka förlusten kom mot Bofors

Lars Ivarsson.
Foto: BILDBYRÅN
Lars Ivarsson.

Lars Ivarsson lyckades inte bryta den förbannelse som drabbat assisterande tränare som tagit över huvudansvaret i sin klubb efter att huvudtränaren sparkats.

Istället fick han fick se sitt Mora torska femte raka matchen hemma mot Bofors.

– Allt handlar om små, små detaljer, säger Ivarsson.

Tränarcirkusen i hockeyallsvenskan har varit i fokus de senaste dagarna. Hela sex klubbar gjort ändringar på tränarsidan under hösten. Och då är bara halva serien spelad.

”Billigt alternativ”

Som en jämförelse kan nämnas att det under fjolåret bara sparkades en enda tränare.

Under torsdagen meddelade Mora att tränaren Harald Lückner får lämna och att assisterande tränaren Lars Ivarsson tar över huvudansvaret.

– Den första tanken handlade bara om förvåning. När jag sedan fick frågan att ta över så funderade jag på om jag verkligen ville ta över, men beslutade mig sedan för att göra det, säger Ivarsson.

– Att assisterande tränaren får ta över är väl ett billigt alternativ antar jag, men det är skrämmande att så många tränare redan har fått gå.

Tre klubbar (Almtuna, Leksand och Malmö) har valt samma lösning under hösten, men den omedelbara effekten har uteblivit. I samtliga fall där klubbar sparkat huvudtränaren och tagit in en assisterande tränare så har den första matchen slutat med förlust.

Nia i tabellen

Det blev inget undantag för Mora. Visserligen kunde Robin Gartner kvittera till 1-1 med 36 sekunder kvar att spela i hemmamatchen mot Bofors vilket räddade en poäng, men på övertid avgjorde Bofors och såg till att Mora åkte på femte raka nederlaget.

– Det är en helt okej match från vår sida och jag tycker att vi jobbar bra. Med lite flyt hade vi kunnat göra fler mål, men vi får vara nöjda med en pinne, säger Ivarsson som inte kommer att revolutionera Moras spel framöver.

– Det finns inte så många förändringar att göra, det handlar bara om att jobba hårdare för varandra för då kommer man att vinna hockeymatcher. För mig handlar det mest om att identifiera och slipa smådetaljer. Jag och Harald (Lückner) har ett liknande hockeytänk och jag vill skapa kontinuitet i spelet. Det är bara små, små saker som gjort att vi förlorat så många matcher i höst.

Mora är nia i tabellen och har hela sju poäng upp till den åtråvärda sjundeplatsen som innebär playoffspel.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN