”Nyllet” klar för Eldebrinks klubb

Av: Emil K Lagnelius

Publicerad:
Uppdaterad:

SSK-profilen: ”Jag vill inte förstöra för SSK”

Michael Nylander.
Foto: BILDBYRÅN
Michael Nylander.

Södertälje får fortsätta vänta.

Till att börja med ska Michael Nylander, 39, spela Spengler Cup med Kloten Flyers.

– Men jag hoppas såklart att han väljer SSK och hjälper dem, säger Klotens tränare Anders Eldebrink till Sportbladet.

På 15 matcher i ZSC Lions producerade Michael ”Nyllet” Nylander tio poäng (5+5). Men nu har puckgeniet spelat sin sista match med den schweiziska klubben och allsvenska Södertäljes fans gör nu allt för att klubben ska kunna ha råd att värva honom (läs artikel här).

”Attraktiv för publiken”

Men SSK verkar få vänta ytterligare ett tag på Nylanders underskrift. ”Nyllet” ska till att börja med spela Spengler Cup med Kloten Flyers 26-31 december.

– Nylander är i vårt lag främst för sin erfarenhet och sina spetskvaliteter i power play. Han är även mycket attraktiv för publiken, säger sportchefen Jürg Schawalder enligt St. Galler Tagblatt.

Kloten tränas av SSK-profilen Anders Eldebrink och har svenske forwarden Niklas Nordgren i laget.

– Jag har pratat med ”Nyllet” några gånger och han har ju inte fått spela på sistone i Zürich. Nu har vi sju, åtta forwards borta, så jag frågade om han ville spela Spengler Cup med oss och det ville han, säger Eldebrink.

Södertälje eller Växjö?

– Jag vill inte förstöra för SSK utan jag tror att det bara är bra att han får spela några matcher med oss eftersom han inte har spelat på tre veckor. Han tar ju med sig sin son William, som får träna med oss. Det blir tre matcher till att börja med och fem om vi når final. Sedan får se vi var han hamnar, klart är i alla fall att vi inte har råd med honom, det har jag berättat för honom.

Jag antar att du lägger din röst på Södertälje...

– Jag hoppas såklart att han skriver på för SSK och hjälper dem. Jag har pratat med honom om det, men vet att även Växjö har varit på honom. Jag har pratat med Janne Karlsson, som undrat vilken form han är i, och jag har varit ärlig mot Janne och sagt hur Micke är.

Vad säger du om SSK-fansens initiativ?

– Det är ett otroligt engagemang i Södertälje. De gör det fantastiskt med tanke på alla upp- och nedgångar som har varit i klubben. Jag unnar hela Södertälje en framgång.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!