Skandalen: Slog till sin tränare i båset

avPatrik Brenning

HOCKEY

”Situationen är chockartad”

1 av 4 | Foto: PIC-AGENCY
Olofströms tränare Tim Brithén hamnar i bråk med egna spelaren Eric Przepiorka i avbytarbåset under första perioden.

Eric Przepiorka blev vansinnig över för lite istid i power play och slog till tränaren Tim Brithén.

Nu sparkar Olofström sin store stjärna.

– Första gången jag ser en spelare "svinga" mot sin egen tränare! Psykfall, skriver motståndaren Örebros Johan Wiklander på Twitter.

Foto: BILDBYRÅN
Eric Przepiorka.

Det var i lördagens match i Stena Cup mot Örebro som division 1-laget Olofströms amerikan Eric Przepiorka tappade huvudet fullständigt. Efter att ha blivit besviken på för lite istid i power play slog 31-åringen till sin tränare Tim Brithén i spelarbåset.

”Situationen omöjlig”

– Första gången jag ser en spelare "svinga" mot sin egen tränare under pågående match! Psykfall, skriver motståndaren Örebros Johan Wiklander på Twitter.

Olofström skriver nu på sin hemsida att klubben brutit kontraktet med Przepiorka.

– Om situationen har vi egentligen ingenting att kommentar mer än att det är under all kritik och att tränaren är så nära på man kan komma helig i ett lag. Det finns gränser för vad man gör. Vi som klubb tar helt avstånd från detta och situationen hade blivit omöjlig. Vi måste sätta ner foten, säger sportchefen Simon Skoog till MrMadhawk.se.

”Beredd att gå över lik”

Skoog förnekar samtidigt att det skulle funnits spänningar inom truppen sedan tidigare.
– Absolut inte. Det kan jag svära på. Det har kommit av en övertändning här i dag och han och Tim Brithén har inte haft några problem alls med varandra tidigare. Däremot är "Prez" en otroligt vinnarskalle och han är beredd att gå över lik för att vinna. Situationen är faktiskt lite chockartad för oss.

Enligt MrMadhawk.se har Przepiorka redan hittat en ny klubb. Den 31-årige centern ska vara klar för en återkomst i Asplöven, där han spelade säsongen 2010-2011.