Ordbråket: ”Ska höras om man gör något fult”

Foto: Andreas Borgman.
HOCKEY

MALMÖ. HV71:s succéback Andreas Borgman, 21, tacklade ner Malmös succéback Carl-Johan Lerby, 19.

Då blev den nyblivne landslagsmannen utbuad resten av matchen.

– Det var bara något som lyfte mig, säger Borgman.

– Gör man något fult ska man höra det, säger Lerby.

I den andra perioden mellan Malmö och HV71 (4–0) tacklade bortabacken Andreas Borgman hemmabacken Carl-Johan Lerby bakifrån och in i sargen. 19-årige Lerby blev liggandes på isen, tog sig åt ansiktet och reste sig mödosamt upp. Sen tog han sig direkt in till omklädningsrummet.

Den nyligen landslagsuttagne Borgman blev utvisad i två minuter för boarding och hemmapubliken rasade. Resten av matchen buade stora delar av Malmöpubliken ut Borgman så fort han rörde pucken.

– Jag förstår dem, det är Malmös publik och de får göra som dem vill. Det störde mig inte så mycket, säger Borgman.

Märkte du att de buade?

– Jaja, det är klart att jag gjorde, det var ju varje gång jag hade pucken. Men det var bara något som lyfte mig, det störde mig inte alls, säger han.

”Ska få höra det”

Här är Borgmans syn på tacklingssituationen:

– Jag försökte inte gå in och tackla riktigt. Jag försökte bara åka in i situationen, han såg att jag skulle komma men det tog lite olyckligt när han fick sargen på näsan eller något. Jag tycker nog inte att det var något, säger han.

Var det värt en tvåminutare?

– Njae, knappt det.

Carl-Johan Lerby tycker att Borgman förtjänade att buas ut av hemmapubliken.

– Det är alltid skönt att få dem (fansen) på sin sida. Gör man något fult ska man höra det, tycker jag, säger Malmöbacken.

”Blackout i några sekunder”

Lerby skulle ta hand om pucken i ena sarghörnet när tacklingen kom. När han pratar med Sportbladet har han huvudvärk och ont i näsan.

– Jag minns händelsen, men när jag slog i huvudet blev det en blackout i några sekunder. Jag har haft tre hjärnskakningar innan så det känns lite extra varje gång jag får en smäll. Det är därför jag låg kvar, säger han.

Lerby befarade att smällen skulle innebära värre konsekvenser än huvudvärk och lätt smärta i näsan. Men i den tredje perioden lämnade han klartecken för spel och gjorde några byten.

– Jag var lite rädd för att det skulle vara en hjärnskakning till. Men sen sa jag till läkaren att jag var okej, jag vill ju spela, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM