”Varför tar man inte matcherna på allvar?”

avAndreas Lillhannus

Publicerad:
Uppdaterad:

Andreas Johansson rasade efter matchen

Foto: BILDBYRÅN
Modos tränare Andreas Johansson.

Modo vann mot Björklöven men tränare Andreas Johansson är inte nöjd.
Nu vädjar han om en bättre domarnivå i hockeyallsvenskan.

– Varför tar man inte matcherna på allvar? Det gör mig för jävla irriterad. Man lägger ned hela själen på det här, kommer till match och så är det amatörmässigt, säger han.

Modo ledde med 3-0 efter en period mot Björklöven men vann till slut efter straffar.
Efter matchen var Modos tränare Andreas Johansson rejält upprörd på domarnivån.

– Nu jäklar vill jag att du citerar mig rätt: Det är inte generellt riktat mot domaren i dag, men det jag är trött på är hela grejen. Det är fullt på läktarna, det är inramning... en sån jävla inramning. Den stämningen får man inte på SHL, det var så jävla skönt. Killarna krigar men i varenda kampmoment framför mål så är domarna där och tillrättavisar. Känslorna dör då. Jag menar inte att det ska vara fult men hockey är en kampsport, säger han.

”På väg att ta död på det”

Under matchen hamnade Modos Axel Eidstedt och Björklövens Cody Murphy i ett mindre bråk varpå båda tilldelades ett matchstraff.
Någonting Andreas Johansson inte uppskattade.

– Det är en minifight. Den ena kastar handskarna och den andra behåller på. Det är rent löjligt. Jag har spelat i NHL många år, det hade knappt varit en tvåminutare.

”Händer varje kväll”

Björklövens 1-3-reducering var i powerplay efter att Modos Jesper Lindgren åkt på en högst tveksam utvisning.

– Hur kan man ens ta den!? Det är inga rörelser, en perfekt brytning och sådant händer varje kväll. Vi hade säkert någon som vi hade fördel av. Hade vi förlorat matchen hade jag inte nämnt domarnivån för då är man en dålig förlorare, men nu hade jag tillfälle att göra det, säger Johansson.

Andreas Johansson trycker gång på gång att han inte vill se ett fult spel, bara en högre nivå från domarna.

– Tar man bort allt med känslor så har vi ingen hockey kvar. Jag är inte för att kasta handskarna, men jag är för kampmomentet och hårda bud, det är det folk älskar att se. Vi är på väg att ta död på det, det gör mig förbannat irriterad.

”Lägger ned själen”

Nu vädjar han till ligan att se över sina domarrutiner, och allra främst: att införa ett fyrdomarsystem som i SHL.

– Varför tar man inte allsvenska matcher på allvar? Varför dömer inte SHL-domare i hockeyallsvenskan? De är ju fulltidsanställda, det gör mig för jävla irriterad. Man lägger ned hela själen på det här, kommer till match och så är det amatörmässigt.

– Och det är inte mot domarna i dag, eller i förrgår, men de måste få hjälp. Att komma ut för honom, ensam, i ett fullsatt derby där det bara kokar...

Är det en sådan stor skillnad mot SHL?

– Det är en enorm skillnad, jag tycker det. Ligan har ett ansvar mot produkten och mot det vi gör. Varför gör man inte allt man kan? Jag menar inte att Modo blir drabbade, men produkten blir det.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM