Drömbeskedet för ”Lidas” son

HOCKEY

”Pappa tycker det är kul att jag får chansen”

Han fick chansen i VIK redan i fjol.

Nu kan Adam Lidström, 20, slå sig in i A-laget på riktigt.

”Lidas” son får ett tryout-kontrakt i sommar, uppger VLT.

Foto: Adam Lidström.

Pappa Nicklas har gjort 1 564 matcher i NHL och valts in i Hall of Fame som den fjärde svensken genom tiderna efter Börje Salming, Mats Sundin och Peter Forsberg.

Nu får sonen Adam chansen att etablera sig som elitspelare.

”Väldigt spännande”

Den 20-årige forwarden fick chansen i VIK redan i slutet av förra säsongen – då som junior – och nu kommer beskedet att han belönas med ett tryout-kontrakt i sommar.

– Det känns väldigt bra. Jag har åkt runt och tänkt lite på det här den senaste tiden. Jag har haft lite tankar på USA och collegehockey, men VIK känns mer lockande och därför känns det riktigt med det här tryout-kontraktet. Det ska bli väldigt spännande att få chansen i A-laget och jag tänker göra allt för att ta en tröja i laget, säger han till Västmanlands Läns Tidning.

”Tycker det är kul”

”Lill-Lidas” säger sig vara redo för att ta en tröja i A-laget – och han berättar att pappa är stöttande nu när han får chansen att visa upp sig på allvar.

– Han tyckte det var väldigt kul att jag får chansen. Han sa att jag ska ta den här chansen, göra mitt bästa och försöka ta en tröja i laget. Det är upp till mig nu och det känns väldigt kul, säger Adam Lidström.

ARTIKELN HANDLAR OM