Då gör Foppa debut – som expert i tv

HOCKEY

Del av ny OS-satsning

Foto: Peter Forsberg

CHL-slutspelet är runt hörnet och Eurosport har säkrat ett tungt namn till expertsoffan.

Från och med den 11 oktober kommer NHL-legendaren Peter Forsberg bidra med sin expertis till tv-sändningarna.

– Jag är en ganska snäll människa men vi får väl se, jag ska vara ärlig åtminstone, säger “Foppa” i ett pressmeddelande.

Forsberg kommer tillsammans med förre landslagskollegan Mikael Samuelsson, programledare Isabel Boltenstern och förre AIK-profilen Daniel Rudslätt att bilda Eurosports expertgäng i samband med slutspelet i CHL.

– CHL behöver mer känslor och rivalitet vilket jag tror kommer efter ett par år. Tanken att de bästa lagen från Europa ska göra upp om titeln är bra, det behövs verkligen, säger Forsberg.

Siktar på OS

Sedan tidigare har det varit klart att Foppa även ska vara med i kanalens framtida OS-satsning.

– Det känns jättekul att jobba mot OS, jag är väldigt exalterad! Det ska bli spännande att se hockeyn från ett annat perspektiv och få en ny utmaning i livet. Jag vet inte vad som krävs för att bli kallad expert egentligen...

– Från början var det inte planerat att Peter skulle jobba med CHL-sändningarna. Men eftersom Peter och redaktionen delar en extremt hög ambitionsnivå inför OS i Pyeongchang blir CHL är ett utmärkt tillfälle för oss att spela ihop laget, säger Emir Osmanbegovic, sportchef Discovery Networks Sweden och Eurosport i pressmeddelandet.

Forsberg gör expertdebut i samband med att Djurgården tar emot finska KalPa tisdag den 11 oktober.