”Fick ett mejl: Avgå eller dö. Det är över gränsen”

HOCKEY

Disciplinnämndens ordföranden om hoten

Mötet mellan Luleå och Frölunda rörde upp känslor.

Det gick tyvärr alldeles för långt.

Sent i natt tvingades Disciplinnämndens ordförande utstå dödshot efter kaosmatchen.

– "Avgå eller dö", fick jag i ett mejl. Nu har det gått över gränsen, säger Alexander Ramsay.

Foto: Alexander Ramsay.

Redan under den första kvartsfinalrundan hamnade två ärenden på Disciplinnämndens bord.

Frölundas Erik Gustafsson tacklade Luleåforwarden Cam Abbott och stängdes av i en match samt Skellefteås Pontus Petterström som missar straffades med tre matchers avstängning, varav en omvandlades till böter, efter en klubba upp i skrevet på Anton Rödin.

När Luleå och Frölunda möttes i går urartade matchen i kaosscener med flera brutala incidenter.

När krutröken väl lagt sig kom två nya anmälningar till Disciplinnämnden (Frölundas Pontus Widerström och Luleås Per Savilahti-Nagander), men Mathis Olimb slipper straff för tjuvsmällen mot Jonathan Granström.

Känslorna rann över och gick tyvärr alldeles för långt.

”Gick över gränsen”

Efter kaosmatchen fick Disciplinnämndens ordförande, Alexander Ramsay, utstå dödshot på lördagsnatten.

– Vi får en hel del mejl, mycket av det är konstruktiv kritik som går att hantera. Men det här var första gången det blev mer konkret. Själva formuleringen, jag känner att den gick över gränsen, berättar Alexander Ramsay.

Mordhotet låg i grund för den incidenten mellan Olimb och Granström och Ramsay – som redan tvingats skaffa dolt hemnummer – möttes av orden "avgå eller dö".

– Jag tycker man borde fundera över hur vi bemöter varandra verbalt. Det snackas om huvudtacklingar på isen och respekten för varandra. Men ett viktigt budskap är vilken retorik vi använder, hur vi talar om tacklingar. Det är redan där bollen sätts i rullning, säger Ramsay.

”Granskar inte allt”

– Visst kan folk ha olika uppfattning, men det är också viktigt att veta att vi inte granskar allt. Vi tar bara hand om de händelser som anmäls och en anmälan kan komma från tre, fyra instanser.

Nu överväger Alexander Ramsay en polisanmälan mot den personen som mordhotade honom på lördagsnatten.

– Jag har inte hunnit smälta det här och inte bestämt hur jag ska gå vidare. Jag funderar på en polisanmälan. Det är ju inte så att jag tror att någon kommer åka hem till mig och ha ihjäl mig, förmodligen handlar det om någon supporter som borde haft ett alkolås på sin mobil, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM