Brynäs ute – nu rensar klubben

Av: Fredrik Jönsson, Hans Abrahamsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Föll med 2-6 i kväll – blev fyra raka nederlag

1 av 2

GÄVLE. Säsongen är slut för Brynäs – laget föll i fyra raka matcher mot Skellefteå.

Och nu väntar en ombyggnad av laget.

Ett tiotal spelare kan försvinna från Gävleklubben.

Brynäs tog sig något överraskande till kvartsfinal, men väl där tog det tvärstopp. Trots flera bra insatser blev det 0–4 i matcher mot Skellefteå.

Brynäs hade kniven mot strupen i kväll, men kunde inte hota den regerande mästaren. Det blev förlust med 2-6 för Brynäs i den fjärde kvartsfinalen, som innehöll en hel del bråk.

– Första tre matcherna är vår effektivitet inte i närheten av deras. Deras målvakt (Markus Svensson) gör också det väldigt bra. I sista matchen orkar vi inte mobilisera krafterna för att pressa Skellefteå, säger Thomas ”Bulan” Berglund till C More.

– Vi hamnar i underläge med 0-1 i alla fyra matcher. Det är inte hälsosamt. Om man ska vinna matcher så bör man ta ledningen i någon match.

Missnöjd med lagbygget

Därmed är säsongen slut och arbetet med nästa säsongs trupp kan börja. Det är redan klart att Thomas Berglund blir kvar i ytterligare två år som tränare, men på spelarsidan blir det förändringar.

– Det känns intressant att få bygga ett lag och vara med från starten av serien. Men just nu orkar jag inte tänka för mycket på framtiden, säger ”Bulan”.

Nya sportchefen Stefan Bengtzén har under säsongen uttryckt missnöje med lagbygget. Och räkna med att Bengtzén till nästa säsong vill sätta sitt avtryck på spelartruppen.

Uppges ha gjort klart med nyförvärv

Enligt Sportbladets uppgifter har Bengtzén också redan gjort klart med några nyförvärv till kommande säsong.

Och flera av spelarna med utgående kontrakt lär försvinna och det kan säkert bli tal om något utköp för några med gällande kontrakt.

En spelare Brynäs väldigt gärna vill säkra upp är amerikanen Bill Sweatt. Han har ett optionsår i sitt tvåårskontrakt som han valt att utnyttja. Den snabbe amerikanen lär inte sakna anbud efter den här säsongen då han varit en av ligans bästa ytterforwards.

– Vill inte säga någonting om det just nu. Jag vill hålla det för mig själv. Vi får se vad som händer, vilka erbjudande det finns och utgå från det, säger Sweatt.

Räknar inte bort Brynäs

Kan du bekräfta att du sagt upp kontraktet?

– Nej, jag vill faktiskt inte säga någonting.

Är Brynäs fortfarande ett alternativ?

– Ja, absolut.

Även på backsidan ser det ut att bli en hel del förändringar. Fyra backar kan vara på väg bort, bland annat Christian Djoos som kan åka till Nordamerika och avsluta säsongen med AHL-spel för Hershey Bears

– Ja, jag har fått indikationer på att de vill ha över mig. Men det lär bli mer konkret i morgon, jag har inte hunnit fundera så mycket, säger Djoos.

Men du vill åka?

– Ja, jag har ingen lust att ta semester redan nu. Vill de ha över mig så åker jag.

Publicerad: