NHL

”Väldigt dålig tajming på den här skadan...”

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

NEW YORK. Henrik Tallinder var på väg att spela sig till ett kontrakt med Toronto Maple Leafs.

Men i en träningsmatch i helgen fick han en axel brutalt söndertacklad – och nu stänger NHL-klubben dörren för den svenske veteranen.

– Det var väldigt dålig tajming på den här skadan. Nu åker jag hem till familjen i New Jersey och rehabbar tills jag är bra. Sedan får vi se, jag har fortfarande förhoppningar om att spela nånstans, säger ”Tallen” till Sportbladet.

35-årige Henrik Tallinder fick inget nytt kontrakt efter fjolårssäsongen med Buffalo Sabres, men strax innan camperna startade för två veckor sedan bjöds han in på så kallad tryout av Toronto Maple Leafs.

Där har han under försäsongen gjort så bra intryck att det föreföll mer eller mindre givet att klubben skulle komma att erbjuda ett regelrätt kontrakt för att få hjälp med sin halvdana defensiv.

Men i en träningsmatch mot Buffalo i fredags krossades de förhoppningarna.

Brakade in i sargen

”Tallen”, som har tolv NHL-säsonger under bältet,  tacklades under en jakt efter pucken hårt av förre lagkamraten Mike Weber, brakade in i sargen med en axel före och tvingades lämna isen.

Senare visade sig skadan vara så allvarlig att Maple Leafs såg sig tvingade att lösa svensken från tryout-kontraktet.

– Ja, axeln gick ur led och det kommer att ta lite tid innan den är återställd igen, berättar Tallinder på telefon från Toronto.

– Det var väldigt dålig tajming. Jag har pratat med ledarna i klubben och de var väldigt nöjda med vad jag åstadkommit, jag hade nog kunnat hjälpa till lite med defensiven här. Nu blev det så här istället och det känns ju surt, men det är inte mycket man kan göra.

Nu åker stockholmaren hem till familjen i New Jersey och försöker träna upp sin skadade axel.

– Jag ska ägna mig rehab på egen hand tills den blir bra och sedan får vi se. Jag har fortfarande förhoppningar om att spela någonstans den här säsongen.

”Stänger inga dörrar”

Är Sverige ett alternativ?

– Jag stänger inga dörrar, men i första hand avvaktar jag och ser om det blir några öppningar här i Toronto eller någon annanstans i NHL.

Tacklingen Weber delade ut ansågs onödigt hård, i synnerhet för att vara på försäsongen, och när Leafs och Sabres möttes på nytt igår natt hämnades slagskämpen Colton Orr genom att å Tallinders vägnar spöa upp ”gärningsmannen”.

– Jag vet väl inte om det bara vara därför han gav sig på Weber, men om det var så får man väl säga tack, skrattar ”Tallen”.

– Den erfarenhet jag själv drog av den här olyckan är att gamla gubbar ska akta sig för att vara med och jaga i forecheckingen...

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL