Krossade HV71 – då levererade FBK:s nyförvärv

HOCKEY

KARLSTAD. Färjestad krossade HV71 med 8-2.

Då levererade nyförvärven.

Gustav Rydahl och Morgan Ellis svarade både för två mål och har fått varsin drömstart i sin nya klubb.

- Jättskönt. Men att göra mål tar jag som en bonus, säger Rydahl.

Gustav Rydahl hade en knackig säsong i Luleå och anslöt till Färjestad så sent om under OS-uppehållet. I helgen gjorde han debut och under onsdagen, mot HV71, kom hans första och andra mål i Färjestadströjan - efter bara två matcher. Jämför det med sejouren i Luleå. På 42 matcher i Luleå svarade han för ett mål. För Morgan Ellis del blev det noll mål och fem assists på 39 matcher i Skellefteå. I Färjestad står han nu på tre mål och en assist efter fyra matcher. Detta efter sina två mål och en framspelning i 8-2-krossen mot HV71.

Kanonstart i serien

Snacka om drömstart i FBK för nyförvärvens del.

- Det var grymt bra tryck i hallen. Det blev som en extra boost för oss. Sedan betyder den här starten mycket så klart. Jag har fått klara direktiv om hur jag ska spela. Nu har jag gjort två mål men för mig är det skitsamma. Det viktiga är att vi vinner, säger Rydahl.

Även nyförvärvet Morgan Ellis hade en fin dag på jobbet.

- Ja, verkligen. Han har ett riktigt bra skott. Kul att han också fick göra mål, säger Rydahl.

Hur stort lyft är det för dig att komma hem till FBK och spela?

- Det är klart det är ett lyft. Jag har fått klara direktiv här.

Rydahl matchades ihop Johan Ryno och Martin Johansson - två erfarna poänggörare.

- Det är jäkligt kul att spela ihop med dom, säger han. 

Ovan målskytt

HV71 kan trösta sig med att även de hade en ovan målskytt med i protokollet. Erik Brännström dundrade iväg ett kraftfullt slagskott som satt som en smäck bakom Lars Haugen, när nio sekunder återstod av första perioden. Det var backens första mål på säsongens 39 matcher. Andra perioden blev en chans- och målrik historia. HV71 reducerade till 3-2 men FBK kunde ändå dra i från till 4-2, efter Oskar Steens mål tätt utanför målburen. I tredje perioden var det klasskillnad och efter den beryktade ketchupeffekten skrevs siffrorna till 8-2.

Så många SM-guld har SHL-lagen 00:26
ARTIKELN HANDLAR OM