”Jag saknar 60 bra minuter”

Av: Johannes Hägglund

Publicerad:

OSKARSHAMN. Andra raka hemmasegern, fyra mål i powerplay och inget insläppt i boxplay.

Ändå var Oskarshamns tränare Fredrik Söderström inte helt nöjd efter 6-1-krossen mot AIK.

– Jag saknar fortfarande 60 bra minuter, säger han.

Oskarshamn har spelat fyra matcher i årets Hockeyallsvenska, två hemma och två borta. Båda matcherna i Arena Oskarshamn har slutat med seger, medan man förlorat på bortaplan.

– Vi är bra hemma. Vi har fart och energi i vårt spel. Men jag är inte helt tillfreds om vi summerar efter fyra omgångar, då jag tycker att vi har gett bort några poäng på bortaplan, säger tränaren Fredrik Söderström.

”Ska inte låta märkvärdig”

Mot AIK i kväll tog Oskarshamn kommandot direkt. Efter första perioden stod det 2-0 och i andra perioden fortsatte överkörningen. Jakob Karlsson höll sig framme på en retur, Victor Backman gjorde mål i powerplay och Marc-Anthony Zanetti dunkade upp pucken i krysset. Till slut vann Oskarshamn med 6-1, och de gjorde fyra av målen i powerplay.

– Tittar man bakåt har vi haft lite problem där, men nu är vi är brutalt effektiva i den spelformen och det är jätteviktigt, säger Oskarshamnstränaren.

Trots segern var Fredrik Söderström inte helt nöjd.

– Jag saknar fortfarande 60 bra minuter. Jag ska inte låta märkvärdig, 6-1 på hemmaplan är jättebra. Men den dagen man sitter tillbakalutad har man problem. Som tränare ser man alltid lite spöken, säger Söderström och ler.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN