Saviano lämnar Djurgården

HOCKEY

Klubben: ”Han söker nya utmaningar framöver”

Foto: Steve Saviano.

Djurgården fortsätter forma laget till nästa säsong.

Senast i raden att inte få förlängt är speedige forwarden Steve Saviano.

– Det är alltid tråkigt när man lämnar en klubb, säger han till klubbens hemsida.

Medan de flesta av SHL-kollegorna antingen spelar slutspel eller slåss för överlevnad i kvalet är Djurgården redan mitt uppe i arbetet med att bygga om för nästa säsong.

Förra veckan gjorde man klart att varken Markus Nordlund, Sebastian Lauritzen eller Michael Holmqvist har en framtid i klubben samtidigt som man värvade in Daniel Brodin från Brynäs.

Nu meddelar klubben att Steve Saviano blir näst i raden av spelare man väljer att inte förlänga med.

– Vi har suttit ner med Steve och tittat på var han skulle hamna i laget och gemensamt kommit fram till att han tillsammans med familjen söker nya utmaningar framöver, säger vice VD och sportchef K-G Stoppel.

”Fantastisk tid”

Steve Saviano, som ska bli pappa till sommaren, letar efter ett nytt äventyr.

– Det är alltid tråkigt när man lämnar en klubb men man måste se på vad man gjorde under tiden. Jag är stolt över det och alla relationer jag har byggt upp. Jag har haft en fantastisk tid och det finns ingenting alls att klaga på. Min familj är redo att gå vidare och det här är vår första möjlighet att flytta någon annanstans, säger han.

Steve Saviano kom till Djurgården 2013 efter att ha spelat fyra säsonger med Växjö i allsvenskan och SHL. I Djurgården gjorde han 28 poäng på 52 matcher när laget avancerade upp till SHL och i år har han gjort 14 poäng under grundserien och varit flitigt använd i boxplay.

– Jag är stolt över jobbet på isen och över relationen till lagkamrater, coacher och organisation, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM