Djurgården bekräftar: Nära två NHL-stjärnor

avHa Ab, Patrik Larsson

Agerar på marknaden efter lockouten

Foto: SCANPIX

Snart kan vi komma att se Patric Hörnqvist och Douglas Murray på Hovet.

Djurgården bekräftar för Sportbladet att man är nära de två NHL-stjärnorna nu när lockouten är ett faktum.

– Fortfarande är det några tekniska detaljer med just försäkringarna som måste ses över, men vi räknar med att det ska lösa sig, säger Djurgårdens sportchef och tränare Charles Berglund.

Foto: SCANPIX
Patric Hörnqvist nära Dif.

Patric Hörnqvist, 25, och Douglas Murray, 32, har båda spelat i Djurgården förut.

Den tidigare mellan 2005-2008 och den senare som junior.

Nu är en comeback nära förestående och klubbens sportchef och tränare Charles ”Challe” Berglund bekräftar att förhandlingarna med NHL-stjärnorna har kommit en bra bit på vägen.

– Vi har fått klartecken från styrelsen att det finns ekonomisk täckning för försäkringar och annat för de här två spelarna, säger Berglund till Sportbladet.

I onsdags blev det klart att Stanley Cup-vinnaren Anze Kopitar, 25, ansluter till Mora under lockouten – där han kommer att spela med brodern Gasper, 20.

Spelar gratis

De två NHL-spelarna blir en rejäl förstärkning på isen – men ”Challe” menar att det inte kommer att göra något större avtryck i plånboken.

– Jag ställde frågan till båda två och svaret var snabbt och direkt: de är inte intresserade av någon lön utan de kommer hem till Djurgården och spelar gratis, säger Berglund.

Är Niklas Kronwall aktuell?

– Nej, enligt hans agent är det inte aktuellt att han kommer hit just nu. Där avvaktar vi och ser om det blir lock out hela säsongen.

Murray och Hörnqvist befinner sig just nu i San Jose respektive Nashville. Enligt Sportbladets uppgifter kan de både vara göra sin första match med Djurgården om ungefär en vecka.

Sportbladets tv-kanal S24 sänder sju matcher i höst med DIF - NIKLAS HOLMGREN kommentator - se sändningsschema här

ARTIKELN HANDLAR OM