KHL

Nobbar AIK-spel för KHL-kontrakt

Av: 

Erik Karlsson

HOCKEY

Jonas Andersson, 32, är klar för ett år till i KHL.

Sportbladet kan avslöja att Tre Kronor-forwarden är klar för Yugra Khanty-Mansjisk.

– Det känns jäkligt bra, tränaren vill verkligen ha dit mig, säger Andersson som därmed nobbar möjligheten att vända hem till AIK.

Jonas Andersson.

Foto: FOTO: BILDBYRÅN

I fjol hamnade Jonas Andersson i ett svårt läge, utan kontrakt långt in i augusti och med en NHL-lockout runt hörnet. Då förlängde han till slut med Atlant Mytishchi. Efter 33 matcher och 17 poäng innan han trejdades till Torpedo Nizhny Novogorod där han gjorde 10 matcher.

När det blev klart att det inte blev någon förlängningen där ökade förhoppningarna hos AIK om att kunna återbörda landslagsforwarden till klubben där han inledde sin elitkarriär. Men det blir alltså ytterligare ett år i KHL.

– De har visat intresse under en längre tid och nu bestämde sig jag och min fru för att det blir ett år till utomlands. Jag har varit i kontakt med AIK och vi håller fortfarande en dialog om framtiden, men nu kände jag att jag ville spela ett år till utomlands, säger Jonas Andersson.

Och nu blir det alltså Yugra Khanty Mansjisk.

– Jag vet egentligen ingenting om klubben. Men det känns jäkligt bra tränaren (Sergej Shepelev) vill ha dit mig och ser mig som en spelare för förstafemman.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

KHL