NHL återvänder till Sverige - då ratas Stockholm

Foto: CARL SANDIN / BILDBYR N
Scandinavium får stå värd.
HOCKEY

Det är sedan tidigare klart att NHL återvänder till svensk mark, men inte till Stockholm som många kanske väntat sig.

Nu står det klart att Edmonton Oilers och New Jersey Devils kommer inleda säsongen med en match i Scandinavium.

Det var i samband med All Star-helgen i januari som NHL bekräftade att ligan återvänder till europeisk mark. New Jersey Devils och Edmonton Oilers ska inleda säsongen i Sverige. Efter publiksuccén i höstas när Ottawa mötte Colorado i två matcher i Globen räknade många med att NHL skulle återvända till Stockholm, men så blir inte fallet.

Historisk match

Edmonton och New Jersey kommer spela öppningsmatchen av säsongen i Scandinavium den 6 oktober. Därmed blir det första gången någonsin en NHL-match spelas i Göteborg.

– Jag tror på en fullsatt arena och då är det inte mycket som slår stämningen i Scandinavium, säger Got Events vd Lotta Nibell i ett pressmeddelande.

Svenskar och storstjärnor

Utöver storstjärnor som Connor McDavid, Leon Draisaitl och Taylor Hall kommer publiken i Göteborg få se fem svenskar. I Edmonton spelar i dagsläget Adam Larsson, Oscar Klefbom och Pontus Åberg och i New Jersey återfinns Jesper Bratt och Marcus Johansson, men det kan såklart komma att ändras fram till oktober. Biljetterna till matchen släpps måndagen den 12 mars kl 09.00.

SHL-lagen med bäst publiksnitt i grundserien 00:19
ARTIKELN HANDLAR OM