Alsenfelt en vägg i Malmös drömstart

avHenrik Lundgren

Publicerad:
Uppdaterad:

GÖTEBORG. Seger på bortaplan, och en målvakt sprängfylld med självförtroende.

Malmö och Oscar Alsenfelt har fått en kanonstart på slutspelet.

– Allt det här självförtroendet försöker jag lägga i en bank någonstans så att jag kan plocka fram det när det behövs, säger han efter 2–1-segern.

Han är ingen man av stora ord, Oscar Alsenfelt. Så efter att han rånat Frölunda på segern i den första kvartsfinalen var det inte speciellt oväntat att han inte stod på händer och jublade.

– Vi följde planen i dag, det är alltid skönt med en vinst, säger han med ett leende.

När Frölunda körde över Malmö i den första perioden (12-5 i skott och jättechans på jättechans) så var det Alsenfelt som stod i vägen igen, och igen och igen.

Var briljant i målet

Plocken på Jan Mursaks styrning var exempelvis fenomenal. Och med den starten så flöt det bara på sen.

– Ja, lite så är det ju. Det handlar om att jag ska våga spela på min intuition, jag ska våga komma ut ur målet och inte bli passiv. När jag känner att jag påbörjat en självförtroendeboost så är det lättare att göra de grejerna. Jag behöver inte arbeta lika mycket med mig själv och det mentala, som jag behöver göra om jag börjat passivt och kanske släppt in en kasse. Så jag föredrar ju det här.

Låg på kontringar

Malmös chanser kom oftast i snabba omställningar, eller efter att Frölunda slarvat. De allra hetaste chanserna kom nästan i boxplay.

– Men jag tror att det blir en annan match i Malmö, vi vet hur det brukar se ut här i Scandinavium och hur det brukar se ut i Malmö, säger Alsenfelt.

Ni hade tänkt spela mer offensivt i kväll?

– Ja men alltså, Frölunda är ett jättebra hockeylag och vi spelade efter förutsättningarna. När vi fick målet så såg vi vår chans och tog den.

Redan redo för nästa match

För Alsenfelts del väntar nu två dagar av nollställning. Malmömålvaktens hårda jobb med den mentala träningen är välkänt och han vill inte flyga iväg efter dröminsatsen i match ett.

– Alla bra grejer försöker jag ju lägga i en bank någonstans och plocka fram när de behövs. Men samtidigt krävs det ju att jag neutraliserar mig nu och nollställer. Det har jag lärt mig i det här yrket, att det hela tiden gäller att starta om på nytt.

Foto: Bildbyrån

Hockey Mania med Sportbladet hela våren

– slutspel, kval, nyheter, silly

Här hittar du guiderna till:

SM-slutspelet herrar SM-slutspelet damer Kvalet till SHL Kvalet till Hockeyallsvenskan

Här läser du alla artiklar om:

Ishockey SHL-lagen Lagen i Hockeyallsvenskan Lagen i SDHL

Här läser du alla artiklar om varje SHL-lag:

Brynäs Djurgården Frölunda Färjestad HV71 Karlskrona Linköping Luleå Malmö Mora Rögle Skellefteå Växjö Örebro

Här läser du alla artiklar om varje lag i Hockeyallsvenskan:

AIK Almtuna Björklöven Karlskoga Leksand Modo Oskarshamn Pantern Södertälje Tingsryd Timrå Troja-Ljungby Vita Hästen Västervik

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM