Adam Larsson satte första målet efter pappans bortgång: ”Jobbig tid”

avPer Bjurman

NEW YORK. Sorgen efter pappa Roberts bortgång är fortfarande tung.

Men hockeyn hjälper svenske Edmonton Oilers-backen Adam Larsson att hantera saknaden.

– Det kommer ta månader och år att komma över det som hänt, men under matcher och träningar kan jag slå bort tankarna, säger han till Sportbladet efter en segermatch mot Florida i vilken han gjorde sitt första mål sedan slutet av november.

Det var under ett besök hos sonen Adam i Edmonton i slutet av januari som Robert Larsson – själv stor hockeyprofil i Skellefteå – plötsligt blev sjuk och senare avled på sjukhus, bara 50 år gammal.

Sedan dess har Adam till och från befunnit sig i Sverige, för att få vara med sina närmaste och kunna närvara vid begravningen.

”Jobbig tid”

Men nu är han tillbaka i tjänstgöring och gjorde under lördagen sin femte match sedan senaste återkomsten, borta mot Florida Panthers.

– Det har varit en väldigt jobbig tid, säger han på telefon från Sunrise.

– Jag vet att det kommer ta månader och år att komma över det som hänt, men jag jag försöker ta det i små steg. Man måste ju ändå gå vidare och hockeyn hjälper absolut. Under matcher och träningar kan jag slå bort tankarna och fokusera på det jag ska göra.

Foto: Peter Claesson
Robert Larsson och tränaren Christer Abrahamsson 1985.

Det går bättre och bättre, som det verkar. Mot Florida pangade den 25-årige västerbottningen in sitt första mål sedan slutet av november.

– Det är alltid roligt att göra mål och ännu roligare om man vinner, säger han.

Vill avsluta snyggt

Och det gjorde Oilers alltså, med 4–2 – trots att de knappt har något att spela för och Panthers är mitt inne i playoff-racet.

– Ja, nej, det är ju som det är för oss. Vi kommer väl att missa slutspelet, men försöker ändå avsluta så bra som möjligt, fortsätter Adam.

– Det är lite för sent, men vi har till slut fått ordning på det som inte fungerade tidigare, framförallt i defensiven och det känns ändå bra. Man vill sätta rätt sorts ton inför nästa säsong nu.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM