”Det känns avlägset med bronsmatch nu”

Av: Emil K Lagnelius

Publicerad:
Uppdaterad:

Jonas Gustavsson lämnar VM-truppen – återvänder hem till sjuka mamman.

BERN.

Tre Kronors målvakt Jonas Gustavsson, 24, har lämnat VM och spelar inte bronsmatchen mot USA i morgon.

Anledningen är sjukdom inom familjen.

Gustavsson.
Gustavsson.

Det var länge osäkert om Jonas Gustavsson kunde delta i VM och när övriga truppen anlände till Schweiz var Gustavsson kvar i Stockholm hos sin sjuka mamma.

Men efter klartecken från mamma åkte Gustavsson iväg.

– Mamma är fortfarande allvarligt sjuk, men det är mer stabilt nu. Jag känner att jag kan åka till VM, sa Gustavsson till Sportbladet den 24 april.

– Alla mammor vill nog att barnen ska uppfylla drömmarna och VM är en dröm för mig, fortsatte han.

VM-debut mot USA

Efter att ha följt de två första matcherna från läktaren gjorde Gustavsson VM-debut i 6–5-segern mot USA och hoppade in efter halva matchen mot Ryssland när Johan ”Honken” Holmqvist blev skadad.

Gustavsson gjorde sedan en grymt bra insats i 4–1-segern mot Schweiz och vilade i sista gruppspelsmatchen mot Frankrike, till förmån till Stefan Liv.

Gustavsson spikade sedan igen, förutom ett insläppt mål, i 3–1-segern mot Tjeckien, men kunde inte stå emot Kanada i semifinalen.

– Det känns surt och tungt nu efteråt. Vi hade chansen att vinna, men små marginaler avgjorde, sa Gustavsson efter förlusten och gav en hint om att han kanske skulle åka hem i förtid:

– Just nu känns det ganska avlägset med bronsmatch.

Lämnar VM-truppen

På lördagseftermiddagen meddelade svenska ishockeyförbundet att Jonas Gustavsson lämnat den svenska VM-truppen på grund av sjukdom inom familjen.

Nu återstår att se vem av Stefan Liv och Johan ”Honken” Holmqvist som vaktar kassen i söndagens bronsmatch mot USA.

Publicerad: