”Hockeyn har varit ett ställe att fly till”

Moa Wernblom om pojkvännens bortgång: Kommer alltid finnas med mig

Foto: BILDBYRÅN
HOCKEY

För familjen Wernblom har hockeyn varit en självklart glädjeämne.

Efter pojkvännen och Modo-målvakten Markus Olssons tragiska bortgång blev den för Moa Wernblom, 19 år, också ett viktigt andningshål.

– Hockey har varit ett ställe som jag har kunnat fly till, säger Moa Wernblom till Hockeysverige.se.

Pappa Magnus Wernblom är en av Modo Hockeys största profiler genom tiderna, brodern Lukas spelar numera också i Modos a-lag och systern Wilma, fortfarande bara 14 år, pekas även hon ut som en stor talang. Det är lätt att förstå varför Moa Wernblom också hittat ett liv i och omkring ishockeyn.

Tre landskamper

På sina tolv första matcher i nya klubben Linköping har forwarden noterats för ett mål och sex assist. Förra säsongen blev det också tre matcher i landslaget.

För Hockeysverige.se berättar 19-åringen nu om familjen, nya vardagen i Linköping, framtiden i USA och drömmen om OS med Damkronorna men också om den tragiska vändning hennes liv tog i våras.

”Blir som ett andningshål”

Moas pojkvän, Modo-målvakten Markus Olsson, hittades då död efter en olycka. Han blev bara 20 år gammal.

– Det är något som såklart alltid kommer att finnas med mig. Hockey har ändå varit ett ställe som jag har kunnat fly till, säger Moa Wernblom till Hockeysverige.se och fortsätter med blanka ögon:

– Det blir som ett andningshål. När jag kommer hit till hallen kan jag istället tänka på hockey och släppa lite andra grejer. Att fortsätta spela hockey är fortfarande kul och det har aldrig varit några tankar på något annat.

Hockeysverige: Jag antar att det även hade varit Markus vilja?
– Absolut.

ARTIKELN HANDLAR OM