NHL

Ekholm hjälte för Nashville: ”Jäkligt skönt”

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

NEW YORK. Mattias Ekholm blev stor hjälte i Nashville i natt.

När knappt fem minuter återstod av ännu en folkfest på vilda Broadway fullbordade han en stark vändning mot Washington genom att klappa in den avgörande 6-5-pucken.

– Jäkligt skönt att få göra det. Nu får jag bra självförtroende redan tidigt under säsongen och kan bygga på det, säger han till Sportbladet.

Strax innan klockan stod på 15.00 i tredje perioden i den vådligt svängiga och målrika duellen mellan de två storlagen hade Washington fortfarande ledningen med 5–4.

Men då lyckades Nick Bonino kvittera. Sedan gick det bara 28 sekunder – och så ryckte Calle Järnkrok åt sig pucken i en närkamp vid sargen på vänstersidan i offensiv zon och slog en fin passning till gamle Brynäs-kompisen Mattias Ekholm, som kom stormande från blålinjen.

– Ja, Calle gjorde det det verkligen bra där. Sedan såg jag att deras kille gick ner och försökte täcka så jag kunde dra mig lite till höger och skjuta. Sedan försökte jag bara få pucken på mål och den gick in, säger ”Eky” på telefon från Music City.

– Jäkligt skönt att få göra det. Nu får jag bra självförtroende redan tidigt under säsongen och kan bygga på det.

”Bäst just nu...”

Med det målet säkrade backen från Dalarna Predators tredje seger för säsongen, av fyra möjliga. En fin öppning, det.

– Jo, jag tycker vi spelat rätt bra. Vi har en annan spets i år, känns det som. Matt Duchene har kommit in och gjort det väldigt bra tillsammans med Filip (Forsberg) och Mikael Granlund och plötsligt är det som att vi har två förstakedjor, fortsätter Mattias.

– Det betyder väldigt mycket, för tidigare har vi förlitat oss lite väl mycket på en lina. Nu har vi 1A och 1B, tror jag man kan säga.

Nämnde Forsberg avlossar verkligen skarp ammunition så här i i säsongsstarten. Han prickade in ett mål i natt också – samt assisterade till ett – och är uppe i sammanlagt fyra på lika många matcher.

– Som sagt, den kedjan är väldigt bra. Antagligen vår bästa just nu, konstaterar hjälten Ekholm.

Calle Järnkrok och Viktor Arvidsson bidrog både med två assist – medan Nicklas Bäckström, som spelade sin 900:e match, hade en dito för Washington.

ANNONS

Hockey-VM dominerar dagens Powerplay. Hur sitter dina tecken? Syna kupongen och gå för åtta rätt!

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Powerplay

Publisert:

LÄS VIDARE

NHL-svenskarnas lyx under ledigheten

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL

Nashville Predators

Washington Capitals

Mattias Ekholm

Filip Forsberg