NHL:s hetaste svensk – Andre Burakovsky

Gjorde två nya mål för Colorado

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. NHL:s hetaste svensk heter Andre Burakovsky. 

Han prickade in två snygga mål när Colorado slog Florida i natt – och spelade dessutom fram till superstjärnan Nathan MacKinnons avgörande sudden death-strut.

– Jag funderar inte så mycket, jag bara spelar och trevligt nog får jag mer utdelning än jag brukade få, säger den unge skåningen till Sportbladet efter 5-4-segern.

Det kan nog slås fast nu:

Andre Burakovsky har fått exakt den nytändning han hoppades att sommarens flytt till Denver skulle generera.

De senaste matcherna har han varit en av starka Colorados bästa och mest effektiva spelare – och i bortamatchen mot Florida Panthers inatt lade den 24-årige skåningen alltså i en ännu högre växel.

Först prickade han in två egna mål – inklusive det med vilket Avs kvitterade till 4-4 – och sedan stod han för den förstklassiga framspelningen till Nathan MacKinnons avgörande mål på övertid.

– Ja, det är ju skillnaden mot tidigare. Jag får verkligen utdelning, säger ”Burra” på telefon från från Fort Lauderdale.

– I Washington åkte jag ofta omkring och oroade mig över vad coacherna skulle tycka. Nu tänker jag inte så mycket, jag bara spelar och det har gett resultat. 

Spelar inte vår allra bästa hockey

Snygga mål är det han gör också. Det första i natt var riktigt läckert. Svensken fick pucken på högerkanten under en kontring, stormade genom anfallszonen och stänkte in pucken bakom Sergej Bobrovsky.

– Jag har bestämt mig för att skjuta när jag får lägen och ja, det fungerar. Jag har väl lite tur också, men ju fler gånger de går in, desto mer självförtroende får jag. Så det ger sig själv också.

I övrigt var matchen i BB&T Center något svajig, åt bägge håll, men på något sätt hittade Avalanche – som så ofta – ett sätt att vinna.

– Ja, fortsätter Andre, jag tycker fortfarande inte att vi spelat vår allra bästa hockey. Att vi ändå vinner så mycket är en väldig styrka.

Anton Strålman svarade stod för assist till två av hemmamålen.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE