Blåstes på hattrick i NHL – var lika glad ändå

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

DENVER. De tog ett mål av honom i efterhand, så det blev trots allt inget hattrick för Patric Hörnqvist i söndagsmatinén mot Detroit.

Men Pittsburghs tvåbenta kärnkraftsreaktor gnuggar händerna ändå.

– Ja, det här var en fin eftermiddag. Jag tycker vi gjorde en riktigt bra match, säger ”Bengan” till Sportbladet efter 5-1-segern.

Kepsarna regnade över PPG Paints-isen när Patric Hörnqvist i mitten av andra perioden i Pittsburghs eftermiddagsmöte med jumbon Detroit dunkade in 5-1.

För det var den svenske krigarens tredje strut för dagen.

Trodde alla.

I efterhand blev ”Bengan” dock fråntagen det första målet – inprickat av, som det visade sig, Sam Lafferty i en otroligt rörig situation framför Red Wings-kassen.

– Jaså, blev det så? Jaja, men det gör ingenting, säger den 33-årige Sollentuna-sonen på telefon från hemstaden.

– Jag är glad ändå. Det var en fin eftermiddag och det rullade på fint för mig. Vid första målet fick jag en puck rakt på bladet och bara vevade till, målvakten han inte med. Och sedan var det liksom bara att köra vidare.

Hakar på i toppen av tabellen

Mest glad är Hörnqvist – ”den ultimate lagkamraten”, som coachen Mike Sullivan kallar honom – över vinsten, efter vilken Penguins smyger upp precis bakom Washington i toppen av Metropolitan-tabellen. 

– Ja, jag tycker vi gjorde en riktigt bra match idag. Första perioden var väl sisådär, men i andra och tredje var vi det klart bättre laget på isen, fortsätter han.

– Det känns överhuvudtaget som det ska den här tiden på året. Vi har sett till att bli lite svårare att spela mot och släpper inte till särskilt mycket, mot någon. Nu gäller det bara att fortsätta på samma sätt, det går inte att luta sig tillbaka och vara nöjd.

Foto: Gene J. Puskar / TT NYHETSBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN