AVSLÖJAR: Ny bytesaffär på gång mellan två SHL-klubbar

avHans Abrahamsson, Tomas Ros

Publicerad:
Uppdaterad:

Brynäs och Malmö byter spelare med varandra.

Enligt Sportbladet uppgifter flyttar Brynäs forward Adam Brodecki till Skåne och backen Marcus Björk går motsatt väg. 

På lördag är sista dagen för övergångar i SHL och det råder febril aktivitet i många klubbar. Den tunna marknaden av spelare gör att SHL-klubbarna i allt större utsträckning överväger möjligheten att byta spelare med varandra. I går kunde Sportbladet avslöja att Oskarshamns Nichlas Hardt går till Linköping och att Filip Karlsson går motsatt väg. 

Nu kan Sportbladet avslöja ytterligare en bytesaffär mellan två klubbar. Det ska handla om Brynäs forward Adam Brodecki som går till Malmö och i utbyte får Brynäs backen Marcus Björck.

Erbjudits tvåårskontrakt

Adam Brodecki skrev i höstas på ett kontrakt säsongen ut med Brynäs efter att ha lämnat Linköping med ett år kvar på det kontraktet. På 37 matcher har Brodecki svarat för 14 poäng (6+8) och fått en hel del förtroende i power play.

Efter säsongen går kontraktet ut och Brynäs har inte kunnat garantera något nytt kontrakt. Något Malmö kan, Skåneklubben ska enligt uppgifter ha erbjudit den högerfattade forwarden ett tvåårskontrakt.

I utbyte får Brynäs den hårdskjutande backen Marcus Björk. Han kom till Malmö under förra säsongen i just en bytesaffär då Stefan Warg gick från Malmö till Örebro. På säsongens 36 matcher har det blivit tolv poäng (4+8).

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM